Δέκα με τόνο στη διατροφή

ΡΕΠΟΡΤΑΖΔέκα με τόνο στη διατροφήΤετάρτη, Σεπτέμβριος 18, 2019 - 18:21

❱❱ Σε δημοτικό των Τρικάλων το πρώτο σχολικό κυλικείο με τοπικά βιολογικά προϊόντα

Πρωτοπόρα και στον τομέα της υγιεινής διατροφής, και δη αυτής των μικρών παιδιών, γίνονται από φέτος τα Τρίκαλα, καθώς είναι η πρώτη ελληνική πόλη στην οποία σχολικό κυλικείο θα πουλά τοπικά βιολογικά προϊόντα. 

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Παιδείας Ακης Αναστασίου, όλα άρχισαν τον

περασμένο Απρίλιο όταν η σκέψη του δήμου για να καλυτερεύσει η διατροφή των μικρών μαθητών διαδόθηκε προς τον σύλλογο διδασκόντων του 6ου Δημοτικού Σχολείου και τους γονείς των παιδιών, οι οποίοι μπορεί αρχικά να εξέφρασαν τις επιφυλάξεις τους, ωστόσο κατανόησαν το όραμα των αρμοδίων και το γεγονός ότι μέσα από αυτό το εγχείρημα θα έδιναν το καλό παράδειγμα στα παιδιά για τις σωστές διατροφικές συνήθειες.

Τα Τρίκαλα είναι η πρώτη πόλη στην Ελλάδα στην οποία υλοποιείται το πρόγραμμα Biocanteens, το οποίο περιλαμβάνει ακόμα επτά πόλεις σε όλη την Ευρώπη.

Μία από αυτές είναι μια μικρή πόλη της νοτιοανατολικής Γαλλίας (Mouans Sartoux), στην οποία φυτεύτηκαν σε στρέμματα γης οπωροκηπευτικά και φρούτα, τα οποία εφοδίασαν απευθείας τα σχολεία της περιοχής.

Τα προϊόντα που θα μπορούν να αγοράζουν οι μαθητές είναι 20 συνολικά και ποικίλλουν, από φρέσκα φρούτα εποχής και χυμούς χωρίς συντηρητικά και ζάχαρη μέχρι κουλούρι, μπάρα δημητριακών, φρυγανιές, σάντουιτς, τυριά, ρυζόγαλο και χαλβάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα