Εφαγαν τα 3.500.000 € της τυφλής τραγουδίστριας

COVER STORYΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ - Η χαμένη περιουσία της σπουδαίας Μαριάννας ΧατζοπούλουΕφαγαν τα 3.500.000 € της τυφλής τραγουδίστριαςΤετάρτη, Ιούλιος 15, 2015 - 16:03

Πρόσωπα σε υψηλές δημόσιες θέσεις αναμένεται να μπουν στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ που ήδη ερευνά αν και ποιοι καρπώθηκαν την περιουσία της «τυφλής τραγουδίστριας» Μαριάννας Χατζοπούλου που μεσουρανούσε τις δεκαετίες του '50 και του '60 και απεβίωσε το 2002.

ΑΠΟ ΤΗ
ΜΑΡΙΑ ΜΕΪΜΑΡΗ
Φωτό: Χρήστος Ζήνας

Την καταγγελία «βόμβα» κάνει ο ανιψιός

της, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Κώστας Χατζόπουλος. Ο 55χρονος πρώην άσος, που είχε χαρακτηριστεί «διάδοχος του Δεληκάρη» στον Ολυμπιακό, έγινε ίνδαλμα στον Α.Ο. Θήβας και πλέον ζει το μεγαλύτερο διάστημα του χρόνου στις ΗΠΑ και στο Τορόντο, αποκαλύπτει στην «Espresso» ότι ζήτησε να ελεγχθούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί της θείας και νονάς του, ώστε να πέσει φως στην υπόθεση της κληρονομιάς, ύψους περίπου 3.500.000 ευρώ.

Δεκατρία χρόνια μετά τον θάνατο της Μαριάννας Χατζοπούλου που είχε «ντύσει» με τη γλυκιά φωνή της πολλές ταινίες της χρυσής εποχής του κινηματογράφου, ο ανιψιός της προαναγγέλλει συγκλονιστικές αποκαλύψεις για την τύχη της περιουσίας, της οποίας νόμιμος κληρονόμος είναι και ο ίδιος. Επιθυμία του, όπως λέει, είναι να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη οι άνθρωποι που τον απέκλεισαν από την κληρονομιά και διαχειρίστηκαν παρανόμως τεράστια ποσά.

Προκειμένου να συμβεί αυτό θα πρέπει να εκδοθεί το πόρισμα του ΣΔΟΕ, το οποίο εξετάζει τις διαδρομές που ακολούθησαν τα χρήματα από τράπεζα προς τράπεζα, τις αλλαγές των προσώπων και, κυρίως, αν υπάρχει «οσμή» φοροδιαφυγής. Και ενώ οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη, ο Κώστας Χατζόπουλος δηλώνει πεπεισμένος ότι τα χρήματα δεν έχουν δηλωθεί και τονίζει ότι συγγενικά του πρόσωπα τον εξαπάτησαν:

«Οταν πέθανε η θεία μου ρώτησα τους συγγενείς μου αν υπήρχαν χρήματα. Μου είπαν ότι υπάρχουν μόνο για την κηδεία και το μνημόσυνο. Εγώ τότε έχασα τον πατέρα μου και στη συνέχεια και τον αδελφό μου, ενώ μετά "έφυγε" από τον καημό της και η μητέρα μου. Ετσι δεν έδωσα συνέχεια. Επειδή η θεία μου δεν είχε παιδιά και δεν είχε αφήσει διαθήκη, την περιουσία έπρεπε να μοιραστούν ο σύζυγός της και οι υπόλοιποι άμεσοι συγγενείς. Πριν από δύο χρόνια άρχισαν να φτάνουν στα αυτιά μου πληροφορίες ότι τα ποσά ήταν πολύ μεγάλα. Μιλάμε για συνολικά 3.500.000 ευρώ! Εγώ στην Εφορία είχα δηλώσει "μηδέν", διότι πίστευα ότι έτσι είναι. Αν τους έπιαναν, θα πήγαινα και εγώ φυλακή!» περιγράφει ο 55χρονος Κώστας Χατζόπουλος.

Και συμπληρώνει: «Βρήκα στοιχεία. Δεν θα πω πώς τα βρήκα. Εδωσα τέσσερις σελίδες κατάθεση στο ΣΔΟΕ, με τις οποίες τους κατατοπίζω τι έγινε. Με ενδιαφέρει ως Ελληνα πολίτη που έχει φορέσει το εθνόσημο να μη χάσει
χρήματα το κράτος. Πρέπει να δοθεί βάση στη διαδρομή των χρημάτων».

Η διαχείριση των χρημάτων, όταν πέθανε η Μαριάννα Χατζοπούλου, πέρασε στον σύζυγό της και σε συγγενείς πρώτου βαθμού που, όπως λέει ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, κατέχουν υψηλόβαθμες θέσεις στον δημόσιο βίο: «Εχουν καταχραστεί το κληροδότημα του πατέρα μου. Πρέπει να είσαι απάνθρωπος για να κλέψεις έναν νεκρό! Δεν σεβάστηκαν τίποτα!».

«Θα δώσω το μερίδιο μου στην ομάδα της καρδιάς μου»!

Ο Κώστας Χατζόπουλος αγωνίστηκε πολλά χρόνια στον Ολυμπιακό, ωστόσο δεν κρύβει ότι βρήκε το «λιμάνι» του στη Θήβα, όταν έπαιξε στην ομάδα το 1981-82. «Η αγάπη που μου έδωσαν εκεί είναι τεράστια. Εχω πάνω από 20.000 άτομα φαν κλαμπ!» λέει συγκινημένος και δηλώνει πως αν πάρει το μερίδιό του από την κληρονομιά, δηλαδή περίπου 580.000 ευρώ που του αναλογούν, θα δωρίσει κάποιο ποσό και στην ομάδα: «Επιθυμία μου είναι να
δώσω κάποια χρήματα για την Εκκλησία και τους φτωχούς. Τα υπόλοιπα θα τα διαθέσω στην ομάδα της καρδιάς μου, ώστε να τη φτάσω στην Α' Εθνική»!


Το «δεκάρι» που για χάρη του «σκοτώθηκαν» Νταϊφάς και Βαρδινογιάννης

Είχε την ατυχία να βρεθεί στον Ολυμπιακό την εποχή που τα «ερυθρόλευκα» φορούσαν σπουδαίοι ποδοσφαιριστές, όπως οι Δεληκάρης, Βιέρα, Λοσάδα. Γι' αυτό ο Κώστας Χατζόπουλος δεν μπόρεσε να καθιερωθεί ποτέ, πραγματοποιώντας ελάχιστες συμμετοχές (την πενταετία 1976-1981) στην ομάδα του Πειραιά. Το ταλέντο και η ποδοσφαιρική ικανότητα δεν του έλειπαν. Από την πρώτη στιγμή που εντάχθηκε στις Ακαδημίες του πειραϊκού συλλόγου, σε ηλικία 7 ετών, έκανε τη διαφορά.

«Δεκάρι» από τα λίγα, με το περιβραχιόνιο στο μπράτσο, έκανε τους πάντες να παραμιλάνε με τις απίστευτες ντρίμπλες του. Ηταν όμως και δεινός σκόρερ. Φυσικό επακόλουθο, λοιπόν, σε ηλικία 16 ετών
να προωθηθεί στην πρώτη ομάδα του. Με το... καλημέρα τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων εκείνης της εποχής τον έχρισαν διάδοχο του Δεληκάρη, χαρακτηρίζοντάς τον μέχρι και «φαινόμενο!» Οντας αναντικατάστατο στέλεχος και αρχηγός των εθνικών ομάδων Νέων και Ελπίδων, ξέσπασε για τα... πόδια του κόντρα ανάμεσα στους τότε προέδρους (και κουμπάρους) του Ολυμπιακού, Σταύρο Νταϊφά και του Παναθηναϊκού, Γιώργο Βαρδινογιάννη, αντίστοιχα.

Η μεταγραφή του στο «τριφύλλι» δεν προχώρησε για λόγους που δεν έχουν αποκαλυφθεί μέχρι σήμερα. Και ενώ όλοι περίμεναν να βρεθεί σε κάποια άλλη ομάδα της μεγάλης κατηγορίας, ο Χατζόπουλος μετακόμισε στον Α.Ο. Θήβα, που αγωνιζόταν τότε στο ερασιτεχνικό. Ενας στρατιωτικός γιατρός, ονόματι Ευάγγελος Τζουβελέκης, που συνάντησε τον Χατζόπουλο όταν υπηρετούσε στην Ακαδημία σωματικής αγωγής, «έτρεξε» τη μεταγραφή. Στον Α.Ο. Θήβας λατρεύτηκε σαν θεός, μια και από την πρώτη χρονιά (1981-1982) οδήγησε την ομάδα του στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, του Κυπέλλου Βοιωτίας όπως και στην άνοδο στην Β' Εθνική. Επειτα λόγω οικογενειακού προβλήματος πέρασε τον Ατλαντικό, ζώντας σε Αμερική και Καναδά για 10 χρόνια. Εκεί έπαιξε ποδόσφαιρο στον Κόσμο, στον Παγκύπριο της Νέας Υόρκης αλλά και στο Τορόντο, έχοντας στο πλάι του συμπαίκτες όπως τους Μπέτεγκα, Μπονισένια, Χουλσόφ.

Οι επιτυχίες και το ταξίδι της στην Αμερική

«Μπορεί η όρασή μου να μη με βοηθά να βλέπω καλά, άλλα βλέπω καθαρά τον κόσμο με τα μάτια της ψυχής μου» είχε πει σε συνέντευξή της η Ναξιώτισσα Μαριάννα Χατζοπούλου που έγινε γνωστή στο πανελλήνιο ως η «τυφλή τραγουδίστρια», λόγω μιας σοβαρότατης πάθησης των ματιών, που συνέβη στη διάρκεια του τοκετού της μητέρας της.
Αυτό το πρόβλημα ωστόσο δεν την εμπόδισε στην καριέρα της. Εμφανίστηκε στα μεγαλύτερα λαϊκά κέντρα και ερμήνευσε κορυφαίες επιτυχίες («Ζαφείρα», «Να ζήσουν τα φτωχόπαιδα», «Κάνε κότσο τα μαλλιά σου», «Η μάνα μου με δέρνει», «H ωραία Αιγιώτισσα, «Δεν μετανιώνω που σ' αγάπησα πολύ» και σε δεύτερη εκτέλεση το «Γαρίφαλο στ' αυτί»). Συμμετείχε μάλιστα στην ταινία «Λατέρνα, φτώχεια και γαρύφαλλο» ντυμένη Τσιγγάνα δίπλα στην τραγουδίστρια Λάουρα.

Το 1958 ανακηρύχθηκε καλύτερη τραγουδίστρια στον διαγωνισμό του Εθνικού Ιδρύματος Ραδιοφωνίας με τη βοήθεια του Μίμη Πλέσσα και έτσι ξεκίνησε η καριέρα της. Τη δεκαετία του '60 έφυγε για κάποια χρόνια στην Αμερική και εκτός από τις εμφανίσεις της στην ομογένεια, έδινε τη δική της μάχη στα χειρουργεία προκειμένου να ανακτήσει την όρασή της. Οταν επέστρεψε στην Ελλάδα είχε ήδη ξεχαστεί, αλλά δεν το έβαλε κάτω. Συνέχισε να τραγουδά με τη σπουδαία φωνή της σε εκδηλώσεις και συνεστιάσεις, όμως όλα είχαν αλλάξει.

Πέθανε τον Μάιο του 2002 σε ηλικία 69 ετών έπειτα από δίμηνη νοσηλεία στην Εντατική του ΚΑΤ με βαρύτατες κακώσεις ύστερα από τροχαίο και κηδεύτηκε από το Α' Νεκροταφείο. Στο πλευρό της έως το τέλος της στάθηκε ο σύζυγός της.

Keywords
Τυχαία Θέματα