Εμφυτεύσιμο βιοτσιπάκι για άμεση διάγνωση του Covid-19

Εμφυτεύσιμο βιοτσιπάκι που θα μπορεί να κάνει διάγνωση του Covid-19 (έχει χρηματοδοτηθεί ερευνητικά από τον αμερικανικό στρατό) μπορεί να κυκλοφορήσει στην αγορά έως το 2021.

Το νέο αυτό εμφύτευμα βρίσκεται ακόμα στη φάση της ανάπτυξης από την εταιρία Profusa Inc, η οποία ανακοίνωσε τον περασμένο Μάρτιο τη δυνατότητά του να εντοπίζει ιικές ασθένειες, όπως ο νέος κορονοϊός.

Ο αισθητήρας αυτής της υδρογέλης, που θυμίζει φακό επαφής, αποτελείται από δύο μέρη: Οταν το εμφύτευμα μπαίνει

κάτω από το δέρμα με μια σύριγγα, το ειδικά επεξεργασμένο μόριο που διαθέτει στέλνει ένα σήμα σε περίπτωση που εντοπίζει ότι ο οργανισμός καταπολεμά μια λοίμωξη. Το άλλο μέρος του είναι ένα ηλεκτρονικό στοιχείο, που επικολλάται στο δέρμα και στέλνει φως μέσω αυτού, το οποίο εντοπίζει το σήμα που εκπέμπεται και παράγει με τη σειρά του άλλο, το οποίο αποστέλλεται στον γιατρό.
Θα είναι σαν ένα εργαστήριο ανάλυσης αίματος στο δέρμα, που θα μπορεί να καταγράψει την αντίδραση του σώματος σε ασθένεια πριν από την εκδήλωση συμπτωμάτων όπως ο βήχας.

Σύμφωνα με την Profusa, αυτό το σύστημα μπορεί να εξασφαλίσει το πράσινο φως για κυκλοφορία από τον αμερικανικό Οργανισμό Ασφάλειας Φαρμάκων και Τροφίμων έως τις αρχές του νέου έτους!

Keywords
Τυχαία Θέματα