Εθελοντική εργασία από την Μπέτυ

ΠΟΛΙΤΙΚΗΕθελοντική εργασία από την ΜπέτυΣάββατο, Ιούλιος 29, 2017 - 15:00

Η σύντροφος του πρωθυπουργού στο πλευρό ασθενών στην Ψυχιατρική Κλινική του Αιγινήτειου Nοσοκομείου

Τις αϋπνίες, τους εφιάλτες και άλλες διαταραχές του ύπνου θα προσπαθήσει να καταπολεμήσει η σύντροφος του πρωθυπουργού Περιστέρα Μπαζιάνα.

Οχι, δεν πρόκειται για τους δικούς της εφιάλτες, αλλά όσων προστρέχουν με τέτοιες διαταραχές στην Ψυχιατρική Κλινική του Αιγινήτειου Nοσοκομείου.

Η

σύντροφος του Αλέξη Τσίπρα προσφέρει εκεί εθελοντικά τις υπηρεσίες της, καθώς, όπως προκύπτει από το σχετικό έγγραφο του Αιγινήτειου, που αναρτήθηκε στη Δι@ύγεια στις 5 Ιουλίου, με τη σύμφωνη γνώμη του καθηγητή Ψυχιατρικής Δημητρίου Δικαίου και του διευθυντή της Α' Ψυχιατρικής Κλινικής Χαράλαμπου Παπαγεωργίου, η κυρία Μπαζιάνα έγινε δεκτή για να παράσχει εθελοντικές υπηρεσίες: «Το διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου αποδέχτηκε ομόφωνα την εισήγηση και ομόφωνα αποφάσισε την εθελοντική εργασία στη Μονάδα Μελέτης Υπνου της Ψυχιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου μας της κυρίας Περιστέρας Μπαζιάνα για το χρονικό διάστημα από 1/5/2017 έως 30/11/2017 χωρίς αμοιβή» αναφέρεται στο έγγραφο.

Στη συγκεκριμένη κλινική, ψυχίατροι, νευρολόγοι και πνευμονολόγοι παρέχουν υπηρεσίες αντιμετώπισης των διαταραχών που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια του ύπνου, όπως της αναπνοής (αποφρακτική άπνοια). Επίσης, αντιμετωπίζονται διαταραχές με παθολογική, βίαιη ή άλλη παράδοξη συμπεριφορά κατά τον ύπνο και καταστάσεις έντονης υπνηλίας κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Παράλληλα, στο Αιγινήτειο λειτουργεί ιατρείο τόσο του συνδρόμου ανήσυχων άκρων όσο και της ναρκοληψίας, κάνοντας παράλληλα μελέτες σε αυτά τα επιστημονικά πεδία.

Να θυμίσουμε ότι πριν από περίπου δύο μήνες η 43χρονη Περιστέρα Μπαζιάνα μετατάχθηκε από καθηγήτρια Πληροφορικής στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, στο διοικητικό προσωπικό του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Κατέχει διδακτορικό από τη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Τη μετάταξη στο ΕΜΠ την είχε ζητήσει η ίδια με αίτησή της, ώστε να ενταχθεί στους διοικητικούς υπαλλήλους ως υπάλληλος πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στον χώρο της Πληροφορικής. Η Περιστέρα Μπαζιάνα θα μπορούσε να επιλέξει τον κλάδο του Ειδικού Εργαστηριακού Προσωπικού που επικουρεί τους καθηγητές, όμως είχε επιλέξει να ενταχθεί στους διοικητικούς υπαλλήλους, με ωράριο εργασίας 08.00-16.00.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα