«Εξυπνο» κολάρο για ζώα

ΡΕΠΟΡΤΑΖ«Εξυπνο» κολάρο για ζώαΔευτέρα, Απρίλιος 15, 2019 - 18:01

❱❱ Τρία Ελληνόπουλα βραβεύτηκαν για το gadget, που διαθέτει GPS και αντικλεπτικό σύστημα

«Εξυπνο» κολάρο για ζώα, που διαθέτει GPS και αισθητήρες καταγραφής της υγείας τους, χάρισε σε τρία αδέρφια το πρώτο βραβείο στον 1ο Μαραθώνιο Καινοτομίας «Crowdhackathon #Agrifood» του υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Η συσκευή εκτιμάται ότι θα λύσει τα χέρια των κτηνοτρόφων,

αλλά και των φιλόζωων.

Ο Παναγιώτης, η Ελένη και η Μαρία Μαντά (μικρή φωτό) ολοκλήρωσαν την κατασκευή του κολάρου χωρίς να έχουν κάποια εξωτερική βοήθεια, καθώς ο Παναγιώτης είναι φοιτητής Πληροφορικής και ασχολείται με τα ηλεκτρονικά, έχοντας έτσι όλα τα εφόδια που χρειάζεται.

Το gadget, που διαθέτει αντικλεπτικό σύστημα, είναι εξοπλισμένο με GPS, καθώς και με αισθητήρες οξυγόνου, παλμών, αλλά και με θερμόμετρο. Χάρη στο GPS, οι κτηνοτρόφοι θα μπορούν να βλέπουν σε διαδικτυακό χάρτη πού βρίσκονται τα ζώα τους. Οι αισθητήρες θα τους επιτρέπουν να συλλέγουν τα ζωτικά στοιχεία του ζώου σε πραγματικό χρόνο και να παρακολουθούν την υγεία του σε ειδική ιστοσελίδα.

Η τιμή

Το κολάρο θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στα αδέσποτα, ώστε οι δήμοι να γνωρίζουν τη θέση τους, αλλά και την κατάσταση της υγείας τους. Η τιμή του εκτιμάται στα 10 έως 20 ευρώ και, όπως επισημαίνει η Μαρία Μαντά, λειτουργεί με επαναφορτιζόμενες μπαταρίες που διαρκούν μέχρι έξι μήνες. Το κολάρο παίρνει δύο πακέτα μπαταριών και τις χρησιμοποιεί εναλλάξ.

Keywords
Τυχαία Θέματα