Γλυκιά «ασπίδα» για την καρδιά

ΡΕΠΟΡΤΑΖΓλυκιά «ασπίδα» για την καρδιάΤετάρτη, Αύγουστος 29, 2018 - 16:58

❱❱ Τρεις σοκολάτες τον μήνα μειώνουν τον κίνδυνο ανεπάρκειας, υποστηρίζουν Αμερικανοί επιστήμονες

Τον τίτλο της «ένοχης απόλαυσης» χάνει πλέον οριστικά η σοκολάτα, ύστερα και από νέα έρευνα που έρχεται να προσφέρει ανάσα ανακούφισης στους λάτρεις της.

Επιστήμονες της Ιατρικής Σχολής του Mount Sinai Medical Center της Νέας Υόρκης ανακάλυψαν ότι όσοι καταναλώνουν τρεις

σοκολάτες τον μήνα έχουν χαμηλότερο κίνδυνο εκδήλωσης καρδιακής ανεπάρκειας συγκριτικά με όσους αποφεύγουν τέτοιου είδους πειρασμούς.

Συγκεκριμένα, ο κίνδυνος μετριάζεται κατά 13%, γεγονός που, σύμφωνα με τους ερευνητές, οφείλεται στα φλαβονοειδή που περιέχει το κακάο, τα οποία ενισχύουν την υγεία των αιμοφόρων αγγείων και συμβάλλουν στη μείωση των φλεγμονών. Οι ειδικοί, με επικεφαλής τον Τσαγιακρίτ Κριταναγουόνγκ, προειδοποιούν, ωστόσο, ότι τα όποια οφέλη αφορούν μονάχα τη συντηρητική κατανάλωση, αφού, όπως διαπίστωσαν, η καθημερινή κατανάλωση σοκολάτας αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας κατά 17%.

«Πιστεύω ότι η σοκολάτα είναι μια σημαντική πηγή φλαβονοειδών, τα οποία συνδέονται με τη μείωση της φλεγμονής και την αύξηση της καλής χοληστερόλης. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι τα φλαβονοειδή αυξάνουν το μονοξείδιο του αζώτου, αερίου που διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία, βοηθώντας την κυκλοφορία του αίματος. Παρ' όλα αυτά, η σοκολάτα έχει υψηλά επίπεδα κορεσμένων λιπαρών. Θα έλεγα ότι η μέτρια κατανάλωση μαύρης σοκολάτας κάνει καλό στην υγεία» ανέφερε ο Κριταναγουόνγκ σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας, η οποία παρουσιάστηκε στο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ενωσης Καρδιολογίας, στο Μόναχο.

Keywords
Τυχαία Θέματα