Η Ελλάδα στο... πιάτο!

TV GOSSIPΗ Ελλάδα στο... πιάτο!Τετάρτη, Οκτώβριος 21, 2015 - 16:54

Το τηλεοπτικό οδοιπορικό της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου και οι παραδοσιακές συνταγές με γλέντι και χορό

Με ανοιχτές αγκάλες υποδέχτηκαν οι κάτοικοι των περιοχών όπου ταξίδευσε για την εβδομαδιαία εκπομπή της με τίτλο «Της Α τα ζυμώματα» (άρχισε να προβάλλεται στον ΑΝΤ1

από την περασμένη Παρασκευή, στις 22.15) την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Ολο τον Αύγουστο η μαγείρισσα έκανε ένα γευστικό οδοιπορικό από τη δυτική Μακεδονία έως την Ηπειρο, ενώ εδώ και λίγες εβδομάδες συνεχίζει κάθε Σαββατοκύριακο τα γυρίσματα στην Πελοπόννησο.

«Δεν θα ξεχάσω ποτέ το γύρισμα στο Μέτσοβο, στα χωριά της Σαμαρίνας, όπου οι γιαγιάδες με τσεμπέρια στο κεφάλι, μοντέρνες κυρίες, δυναμικές αγρότισσες, με καλούσαν στο σπίτι τους και με λίγα υλικά, φύλλο, καρύδια, τυρί, μέλι ακόμη και τσουκνίδες, φτιάχναμε τις πιο εύγευστες πίτες. Γιατί μέσα σ' αυτές βάζαμε την αγάπη μας» λέει στην «Espresso» η Αργυρώ και συνεχίζει: «Μετά το ψήσιμο της πίτας άρχιζε το γλέντι στο χωριό. Η άφιξή μου ήταν αφορμή για πανηγύρι. Ερχόντουσαν τα χάλκινα όργανα, κατέβαιναν τα τραπέζια στην πλατεία και τα φαγητά από την κουζίνα της κάθε νοικοκυράς και το κέφι απογειωνόταν».

Νέο βιβλίο

Η Αργυρώ υποστηρίζει ότι «η Ελλάδα είναι οι συνταγές της», τονίζοντας πως έχουμε μια από τις καλύτερες κουζίνες του κόσμου, ενώ αυτό ακριβώς αναφέρει και στο καινούργιο της βιβλίο με τίτλο «Η Ελλάδα μου - Η τέχνη της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας».

Συναντήσαμε τη δημιουργική μαγείρισσα στο εστιατόριό της, στο κέντρο της Αθήνας, και μας έδωσε συμβουλές για τις νοικοκυρές του σήμερα. «Κατάφερα να "περάσω" τα πιάτα της μαμάς μου και της γιαγιάς μου στην εργαζόμενη Ελληνίδα που θέλει σπιτικό φαγητό για τα παιδιά της, το οποίο να είναι παράλληλα υγιεινό, οικονομικό, εύκολο και γρήγορο. Αυτό που λέω είναι το εξής: Μαγειρέψτε με υλικά της εποχής και με την ψυχή σας, και οι δικοί σας άνθρωποι θα το απολαύσουν» λέει η Αργυρώ και θυμάται την εποχή που μικρό κορίτσι, επτά ετών, μάθαινε τα μυστικά της κουζίνας από τη μητέρα της. «Η μάνα μου τάιζε τους ανθρώπους που αγαπούσε μέχρι να τους... σκάσει. Μ' αυτό τον τρόπο τούς έδειχνε την αγάπη της» λέει.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ελλάδα,ellada