Η νύχτα μέρα για τη ναυμαχία της Μυκάλης

16:33 7/8/2015 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΗ νύχτα μέρα για τη ναυμαχία της ΜυκάληςΠαρασκευή, Αύγουστος 7, 2015 - 16:29

Αστραψε από φαντασμαγορικές λάμψεις και φλόγες το Πυθαγόρειο της Σάμου όπου το βράδυ της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε ακόμη μία χρονιά η αναπαράσταση της ναυμαχίας της Μυκάλης, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και χιλιάδων παραθεριστών από κάθε γωνιά του πλανήτη!

Το γραφικό λιμανάκι στη νοτιοανατολική Σάμο είχε γεμίσει ασφυκτικά από νωρίς το απόγευμα, καθώς πλήθος κόσμου είχε σπεύσει να πιάσει θέση στις καφετέριες, στα ταβερνάκια και τα μπαράκια προκειμένου να θαυμάσει

από κοντά την εντυπωσιακή αναπαράσταση της ναυμαχίας, στην οποία συμμετέχουν δεκάδες ψαροκάικα που εκτοξεύουν πυροτεχνήματα, κάνοντας τη νύχτα μέρα!

Φέτος συμπληρώθηκαν 191 χρόνια από την ιστορική 6η Αυγούστου του 1824, ανήμερα του Σωτήρος, όταν οι Σαμιώτες με αρχηγό τον Λυκούργο Λογοθέτη πολέμησαν ηρωικά αποτρέποντας αλλεπάλληλες επιθέσεις και αποβάσεις του τουρκικού στόλου του Χοσρέφ Πασά.

Στην εκκλησία της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Πυθαγόρειο υπάρχει η επιγραφή που θυμίζει το γεγονός αυτό: «Χριστός έσωσεν Σάμον, 6 Αυγούστου 1824».

ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΞΙΩΤΗΣ

Keywords
Τυχαία Θέματα