Ιπτάμενα αυτοκίνητα από το 2018!

ΠΟΛΙΤΙΚΗΙπτάμενα αυτοκίνητα από το 2018!Τρίτη, Φεβρουάριος 23, 2016 - 15:22

Αμερικανική εταιρία έχει σχεδιάσει τετραθέσιο Ι.Χ., που θα κινείται στον αέρα με 322 χιλιόμετρα την ώρα

Τέλος στον εφιάλτη των οδηγών που μένουν κολλημένοι στο μποτιλιάρισμα φιλοδοξεί να βάλει αμερικανική εταιρία. Σχεδίασε τετραθέσιο αυτοκίνητο, το οποίο μπορεί να μετατραπεί σε αεροπλάνο, και ετοιμάζεται να κατασκευάσει πρωτότυπο του ιπτάμενου όχηματος μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

Η

εταιρία Terrafugia, με έδρα τη Μασαχουσέτη, έχει κατασκευάσει στο παρελθόν το διθέσιο πρωτότυπο μοντέλο Transition, το οποίο δοκιμάστηκε με επιτυχία. Τώρα, με το μοντέλο TF-X πηγαίνει ένα βήμα πιο πέρα: Οχι μόνο θα μπορεί να φιλοξενήσει διπλάσιο αριθμό ατόμων, αλλά θα έχει καλύτερες επιδόσεις και φουτουριστικό σχεδιασμό. Τα σχέδια για το TF-X παρουσιάστηκαν στο ετήσιο συνέδριο της Ενωσης Πειραματικών Αεροσκαφών στο Οσκος του Ουισκόνσιν στις ΗΠΑ. Συνοδεύτηκαν από διαφωτιστικό βίντεο animation, που έδειξε τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργεί το αυτοκίνητο-αεροπλάνο.



Ο ιδιοκτήτης του θα μπορεί να το παρκάρει στο πάρκινγκ του σπιτιού του, σαν να επρόκειτο για ένα απλό αυτοκίνητο, ενώ, όταν κινείται στον δρόμο, τα φτερά παραμένουν διπλωμένα στα πλευρά του. Πάνω τους είναι προσαρμοσμένοι έλικες για κάθετη απογείωση, αλλά, από τη στιγμή που θα βρεθεί στον αέρα, ενεργοποιούνται οι δύο κινητήρες, 300 ίππων καθένας, που βρίσκονται στην άκρη των φτερών και του επιτρέπουν να περάσει σε οριζόντια κίνηση. Θα μπορεί να πετάξει με μέγιστη ταχύτητα 322 χιλιομέτρων την ώρα, έχοντας αυτονομία καυσίμων για απόσταση 805 χιλιομέτρων.

Ημιαυτόματο

Θα είναι ημιαυτόματο, καθώς θα διαθέτει αυτόματο πιλότο, ωστόσο ο οδηγός θα μπορεί να αναλάβει τον έλεγχο οποιαδήποτε στιγμή και να επιλέξει το σημείο προσγείωσης. Η Terrafugia ανακοίνωσε ότι δημιούργησε μικρογραφία του TF-X, η οποία δοκιμάζεται σε αεροδυναμική σήραγγα. Εως το 2018 θα έχει δημιουργηθεί το πρωτότυπο μοντέλο που θα πετάξει για πρώτη φορά, ενώ έως το 2024 σχεδιάζεται να ξεκινήσει η βιομηχανική παραγωγή του. Εκτιμάται ότι θα κοστίζει περίπου 230.000 ευρώ, αλλά όποιος θέλει να το αγοράσει θα πρέπει να διαθέτει άδεια οδήγησης αεροπλάνου και αυτοκινήτου, καθώς και 20 ώρες πτήσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα