Και οι άντρες θέλουν το botox τους

ΡΕΠΟΡΤΑΖΚαι οι άντρες θέλουν το botox τουςΔευτέρα, Οκτώβριος 10, 2016 - 14:45

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που παρουσιάστηκαν σε συνέδριο στη Βιένη, 3 στους 10 προσφεύγουν σε αισθητικούς για να απαλλαγούν από τις ρυτίδες

Το λεγόμενο «ισχυρό» φύλο υποκλίνεται στην αισθητική, καθώς η εικόνα του άντρα που τον θέλει γεμάτο ρυτίδες όχι μόνο δεν αρέσει πια στις γυναίκες, αλλά ενοχλεί και τους ίδιους τους άντρες.

Γι' αυτό, όπως αποδεικνύεται από στοιχεία που παρουσιάστηκαν

σε συνέδριο στη Βιένη, τρεις στους 10 άντρες προσφεύγουν σε αισθητικούς ζητώντας να τους κάνουν ενέσεις μπότοξ, ώστε να απαλείψουν τις ρυτίδες τους.

Σχετικά στοιχεία παρουσίασε κατά την ομιλία του στο 25ο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Δερματολογίας και Αφροδισιολογίας (European Academy of Dermatology and Venereology - ΕDVA 2016) ο ομότιμος καθηγητής Δερματολογίας Ανδρέας Κατσάμπας. Σύμφωνα με αυτά, πριν από πέντε χρόνια μόλις ένας στους δέκα άντρες ζητούσε να υποβληθεί σε θεραπεία με μπότοξ, ενώ σήμερα το ποσοστό αυτό κυμαίνεται από 25 έως 30%. Εκτιμήσεις δε από τις ΗΠΑ αναφέρουν ότι το ποσοστό θα αυξάνεται συνεχώς, καθώς η θεραπεία δεν απαιτεί χρόνο, έχει άμεσα αποτελέσματα και διαρκεί αρκετό καιρό.

Διορθώσεις

Σε συνέντευξή του στο Πρακτορείο FM, ο δρ Κατσάμπας μίλησε επίσης για όλες τις τελευταίες εξελίξεις, εξηγώντας πως οι ενέσεις μπότοξ δεν έχουν ένδειξη μόνο για το άνω μέρος του προσώπου, δηλαδή μέτωπο, μεσόφρυδο και πόδι χήνας. «Τώρα πια έχουν ένδειξη και για το κάτω μέρος του προσώπου. Μπορούμε, για παράδειγμα, να διορθώσουμε ένα ασύμμετρο χαμόγελο ή σε ορισμένους ανθρώπους, που όταν γελάνε φαίνονται πολύ τα ούλα τους, γίνονται ενέσεις σε συγκεκριμένα σημεία και διορθώνεται αυτό. Ακόμη, διορθώνονται οι ρυτίδες στις γωνίες του στόματος, γνωστές και ως "ρυτίδες της θλίψης". Επιπλέον, η βοτουλινική τοξίνη γίνεται πια και για ανόρθωση του προσώπου, και σε ορισμένες περιπτώσεις για βελτίωση του λαιμού».

Σύμφωνα με τον καθηγητή, έχουν αλλάξει οι τεχνικές σε μεγάλο βαθμό. «Παλαιότερα γίνονταν τσιμπήματα σε συγκεκριμένα σημεία του προσώπου, σε όλους τα ίδια. Τώρα, βάσει των νέων οδηγιών, δεν έχουμε στάνταρ σημεία και οι ενέσεις γίνονται ανάλογα με την ανατομία του κάθε προσώπου. Η θεραπεία πλέον είναι εξατομικευμένη».

Keywords
Τυχαία Θέματα