«Καμένοι»

ΚΟΣΜΟΣ«Καμένοι»Δευτέρα, Αύγουστος 27, 2018 - 19:07

❱❱ Βurning Man στη Νεβάδα σε περιβάλλον «Mad Max», με ανώμαλα γούστα πλουσίων και ναρκωτικά με τη σέσουλα

H έρημος της Νεβάδα γέμισε και φέτος ηδονιστές που συμμετέχουν στο διαβόητο φεστιβάλ του Καιόμενου Ανδρα (Burning Man), το οποίο έχει εξελιχθεί σε event για υψηλά βαλάντια αλλά και σε «γαλέρα» για τους εργαζομένους.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι βρίσκονται ήδη στην έρημο Black Rock και θα βρίσκονται εκεί μέχρι την επόμενη Δευτέρα,

οπότε θα ολοκληρωθεί. Η playa, όπως ονομάζεται η πόλη που δημιουργείται όσο κρατάει το φεστιβάλ, πλημμυρίζει από κοστούμια που μοιάζουν βγαλμένα από την ταινία «Mad Μax» και από σκηνές όπου στήνονται ξέφρενα πάρτι με πολύ σεξ και ναρκωτικά. Δεδομένης της ευαισθητοποίησης σε θέματα σεξουαλικής συναίνεσης που έχει φέρει το κίνημα του #metoo, οι Αρχές απειλούν ότι θα προχωρούν σε συχνούς ελέγχους, καθώς τις προηγούμενες χρονιές δεν ήταν λίγες οι καταγγελίες περί βιασμών. Το στοίχημα της ασφάλειας είναι μάλλον μεγάλο σε ένα φεστιβάλ που περιλαμβάνει δραστηριότητες όπως το Hug Church (Εκκλησία της Αγκαλιάς), αλλά και μαθήματα spanking. Η παράδοση του Burning Man χρονολογείται από το 1986, οπότε ο Λάρι Χάρβεϊ -που πέθανε πριν από λίγο καιρό-, ο Τζέρι Τζέιμς και μια ομάδα 20 ατόμων έβαλαν φωτιά σε ένα ψηλό ξύλινο ανθρώπινο ομοίωμα στην παραλία Μπέικερ στο Σαν Φρανσίσκο. Το 1990 το φεστιβάλ μετακόμισε στην έρημο και έκτοτε θεωρείται διαβόητο. Τα εισιτήρια, τα οποία έχουν αρχίσει να πωλούνται από τον Ιανουάριο, φτάνουν φέτος τα 1.200 δολάρια.

Τα μόνα πράγματα που πωλούνται στην playa είναι καφές και πάγος, ενώ όλα τα άλλα θα πρέπει να τα έχουν πάρει μαζί τους οι burners. Ο παράδεισος των χίπστερ, όπως χαρακτηρίζουν πολλοί το φεστιβάλ, στο οποίο κατά καιρούς έχουν πάρει μέρος ιδιαίτερα επιτυχημένοι επιχειρηματίες, όπως ο Ιλον Μασκ της Tesla και ο Τζεφ Μπέζος της Amazon, βρίσκεται στο επίκεντρο κριτικής για τις συνθήκες εργασίας των εποχικών υπαλλήλων του. Οπως καταγγέλλεται, το «τοξικό εργασιακό περιβάλλον» που επικρατεί εκεί με εξαναγκασμό σε εργασία, για παράδειγμα, ακόμα και όταν κάποιος είναι άρρωστος ή τραυματισμένος, ευθύνεται για τις αυτοκτονίες επτά εργαζομένων το διάστημα από το 2009 ως το 2015.

Keywords
Τυχαία Θέματα