«Λαδιές» και στο Μπενάκη

17:01 4/9/2018 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖ«Λαδιές» και στο ΜπενάκηΤρίτη, Σεπτέμβριος 4, 2018 - 16:55

❱❱ Νέο χτύπημα από τις γυναίκες που ραντίζουν έργα τέχνηςσε μουσεία της Αθήνας

Μετά το πρόσφατο κρούσμα βανδαλισμού στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, οι γυναίκες που «ραντίζουν» με λάδι τα έργα τέχνης ξαναχτύπησαν, αυτή τη φορά στο κεντρικό κτίριο του Μουσείου Μπενάκη στην οδό Κουμπάρη.

Το νέο περιστατικό συνέβη στις 26 Αυγούστου, όταν δύο γυναίκες άρχισαν να αγγίζουν τα εκθέματα του μουσείου έχοντας λάδι στα δάχτυλά τους!

Ευτυχώς, δεν έγιναν ζημιές από την επιδρομή τους στο Μπενάκη

και όλα τα αντικείμενα τα οποία βανδάλισαν καθαρίστηκαν άμεσα. Το περιστατικό δεν έγινε αντιληπτό από τον φύλακα που βρισκόταν εκείνη την ώρα στον χώρο, όμως καταγράφηκε από τις κάμερες ασφαλείας και το ίδιο βράδυ ενημερώθηκε η Αστυνομία, η οποία ερευνά την υπόθεση.

Σύμφωνα με όσα δήλωσαν οι άνθρωποι του πολιτιστικού οργανισμού, οι δύο γυναίκες διέσχιζαν τις αίθουσες του μουσείου αφήνοντας πάνω στα εκθέματα τα ίχνη της λιπαρής ουσίας που είχαν απλώσει στα δάχτυλά τους. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του μουσείου: «Την Κυριακή 26 Αυγούστου διαπιστώθηκαν ίχνη άοσμης και διαφανούς λιπαρής ουσίας σε σημεία του Μουσείου Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού. Προκλήθηκαν από δύο άτομα, όπως σε πρόσφατη συναφή περίπτωση, τα οποία καταγράφηκαν από τις κάμερες του συστήματος ασφαλείας του. Τα ίχνη εντοπίστηκαν κυρίως σε βάσεις και πλαίσια, ήσαν αναστρέψιμα και έχουν ήδη καθαριστεί. Σε δύο αντικείμενα της συλλογής εντοπίστηκαν ίχνη της ίδιας ουσίας, χωρίς να έχει προκληθεί φθορά».

Παραμένει άγνωστο αν πρόκειται για τις ίδιες που προκάλεσαν σοβαρές ζημιές στα αντικείμενα του ΒΧΜ, ωστόσο υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Ιουλίου, ακολουθώντας την ίδια πρακτική, δυο γυναίκες έριξαν λιπαρή ουσία σε έργα και κειμήλια της Ορθοδοξίας που εκτίθενται στο Βυζαντινό Μουσείο, προκαλώντας σοβαρές και σε πολλές περιπτώσεις ανεπανόρθωτες ζημιές.

Keywords
Τυχαία Θέματα