Νεαρός Ινδός χύνει δάκρυα από αίμα

ΚΟΣΜΟΣΝεαρός Ινδός χύνει δάκρυα από αίμαΔευτέρα, Δεκέμβριος 31, 2018 - 15:56

❱❱ Τα χέρια ψηλά σήκωσαν οι γιατροί στην Ινδία για την περίπτωση 22χρονου ο οποίος κλαίει με δάκρυα από αίμα (φωτό), καθώς αν και τον υπέβαλαν σε κάθε είδους εξέταση δεν κατάφεραν να εξηγήσουν το φαινόμενο.

Το μυστηριώδες σύμπτωμα, σύμφωνα με δημοσίευση στο BMJ Case Reports των ερευνητών της ιατρικής σχολής στο Πορτ Μπλέρ, εμφανίστηκε πρόσφατα. Ο νεαρός πήγε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Andaman and Nicobar Islands Institute of Medical Sciences αφότου έκλαψε αίμα δύο φορές.

Υγιής

Τα δάκρυα από

αίμα είναι γνωστά στην ιατρική με τον όρο αιμολακρία και μπορεί να προκληθούν από μια σειρά παθήσεων, όπως μεταξύ άλλων λοιμώξεις στα μάτια ή όγκοι γύρω από αυτά, οίδημα ή ρινορραγίες.

Στην περίπτωση του 22χρονου όμως τίποτα από τα παραπάνω δεν φαίνεται να ισχύει. Ολες οι εξετάσεις βγήκαν καθαρές, καθώς δεν παρουσίαζε σημάδια αιμορραγιών, όγκων ή λοιμώξεων, τα αιμοφόρα αγγεία του και το ήπαρ του λειτουργούσαν ομαλά και αποκλείστηκε η πιθανότητα να πάσχει από κάποια κληρονομική ασθένεια.

Το μόνο που απέμεινε στους καθηγητές της ιατρικής σχολής με επικεφαλής τον δρα Ρόμπερτ Τζέιμς ήταν να ταξινομήσουν την αιμολακρία του 22χρονου ως «άγνωστης αιτίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα