Ο «Mr CNN» πάσχει από ήπια μορφή άνοιας

ΚΟΣΜΟΣΟ «Mr CNN» πάσχει από ήπια μορφή άνοιαςΔευτέρα, Οκτώβριος 1, 2018 - 20:03

❱❱ «Ευχαριστώ τον Θεό που δεν έχω Αλτσχάιμερ, αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ πώς λένε αυτό που έχω». Με μπόλικο χιούμορ ο μεγιστάνας των αμερικανικών ΜΜΕ Τεντ Τέρνερ (φωτό) αποκάλυψε ότι πάσχει από μια ήπια μορφή άνοιας

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS, η οποία προβλήθηκε χθες, ο ιδρυτής του CNN από το ράντσο του στη Μοντάνα δήλωσε ότι δίνει

μάχη με την άνοια Lewy, μια νευροεκφυλιστική ασθένεια που είναι «ελαφρύτερη κατάσταση σε σύγκριση με το Αλτσχάιμερ». «Μοιάζουν (σ.σ.: οι δύο ασθένειες), όμως είναι λιγότερο σοβαρό, το Αλτσχάιμερ είναι μοιραίο» εξήγησε ο 79χρονος πρώην σύζυγος της ηθοποιού Τζέιν Φόντα.

Η άνοια με σωμάτια Lewy πλήττει ενάμισι εκατομμύριο Αμερικανούς. Ο ηθοποιός Ρόμπιν Ουίλιαμς έπασχε επίσης από τη νόσο, της οποίας τα βασικά συμπτώματα είναι η κόπωση και η απώλεια μνήμης. Στην περίπτωση του πρωταγωνιστή η νόσος διαγνώστηκε μετά θάνατον, καθώς, όπως είναι σύνηθες, είχε διαγνωστεί λανθασμένα όσο ήταν εν ζωή ως Πάρκινσον, Αλτσχάιμερ, ακόμα και μανιοκατάθλιψη. Η τελευταία είχε αρχικά διαγνωστεί και για τον Τέρνερ, ο οποίος εκδήλωνε μεγάλα σκαμπανεβάσματα στη διάθεσή του.

Ο Τέρνερ, πάντως, στην εφ' όλης της ύλης συνέντευξή του δηλώνει πολύ ικανοποιημένος με τη ζωή του, καθώς έχει κάνει πράγματα που άλλοι μόνο ονειρεύτηκαν.

Keywords
Τυχαία Θέματα