Ο αδύναμος και η Ντιναμό

ΑΘΛΗΤΙΚΑΟ αδύναμος και η ΝτιναμόΠαρασκευή, Σεπτέμβριος 19, 2014 - 13:10

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε, αλλά η ρωσική «αρκούδα»... δάγκωνε. Η Ντιναμό των εκατομμυρίων πήρε τη νίκη στη Λεωφόρο (2-1) από μια ομάδα που ήθελε, ωστόσο ο στόχος (της κατάκτησης ενός, έστω, βαθμού) φάνηκε ότι δεν ήταν εφικτός.

Οι Ρώσοι προσπάθησαν να απειλήσουν με κεφαλιά του Κοκόριν στο 9' (σε ετοιμότητα ο Κοτσόλης), ωστόσο ο Παναθηναϊκός

έφτασε πιο κοντά στο γκολ (στο 20').

Ο Γκαμπούλοβ έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του και εκείνη έφτασε στον Πράνιτς, με το σουτ του Κροάτη να αποκρούεται σε κόρνερ. Από το κερδισμένο κόρνερ η κεφαλιά του Μέντες δεν βρήκε στόχο. Η μεγαλύτερη ευκαιρία ήρθε δύο λεπτά μετά, με τον Νάνο να βγάζει στο ύψος του πέναλτι, όπου ο επερχόμενος Πράνιτς έστειλε την μπάλα δίπλα από το δοκάρι.

Στο 28' ο Τζούσακ έπιασε εξαιρετικό διαγώνιο σουτ, και η μπάλα, ευτυχώς για τους «πράσινους», βρήκε στην οριζόντια δοκό της εστίας του Κοτσόλη.

Ευκαιρία

Ο Τριανταφυλλόπουλος είχε μια καλή προσπάθεια στο 36' (άστοχη η κεφαλιά του), για να ανοίξει το σκορ η Ντιναμό τέσσερα λεπτά αργότερα. Ο Κουράνι έβγαλε εντυπωσιακή ασίστ στον Κοκόριν, ο Ρώσος επιθετικός (τον οποίο κυνήγησε ο Λαγός, αλλά ήταν αδύνατο να τον προλάβει) κατέβασε την μπάλα με το στήθος, βγήκε τετ-α-τετ με τον Κοτσόλη και, με ψύχραιμο πλασέ, σημείωσε το 0-1, που το πανηγύρισε κατευθυνόμενος στην πλευρά των Ρώσων οπαδών.

Ο Ντίνας προσπάθησε να απαντήσει αμέσως μετά, αλλά, από την καλή κεφαλιά που επιχείρησε, η μπάλα κατέληξε πάνω από το δοκάρι της εστίας του Γκαμπούλοβ. Σε ένα ημίχρονο ισορροπημένο με πολύ γρήγορο ρυθμό και καλό θέαμα, ο Παναθηναϊ-
κός πιάστηκε στον ύπνο σε μια φάση, για να οδηγηθεί στα αποδυτήρια με ένα αποτέλεσμα που δεν του άξιζε. Με την έναρξη του β' μέρους, η ρωσική ομάδα έδειξε τις αρετές της, φθάνοντας στο δεύτερο γκολ στο 49': ο Τζούτζακ έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Ιόνοβ στόπαρε ιδανικά, απέφυγε άψογα τον Κοτσόλη και έστειλε την μπάλα να αναπαυθεί στα «πράσινα» δίχτυα. Πίκρα. Ο Παναθηναϊκός απειλήθηκε και στο 53', όταν, από εκτέλεση φάουλ του Ομπόα, η μπάλα βρήκε στο κάθετο δοκάρι.

Εκτός ρυθμού οι παίκτες του Παναθηναϊκού, που κατάφεραν, ωστόσο, να πετύχουν γκολ και να ξαναμπούν στο παιχνίδι, στο 63'. Ο Νάνο εκτέλεσε το φάουλ και ο Ντίνας, με ανάποδη κεφαλιά, μείωσε, ξεσηκώνοντας τους οπαδούς του «τριφυλλιού» στη Λεωφόρο. Με τη θερμή συμπαράσταση του κόσμου του, ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να βρει διαδρόμους, με τον Δώνη να επιχειρεί ένα καλό σουτ, που δεν δυσκόλεψε, πάντως, τον Ρώσο τερματοφύλακα.

Χωρίς επιλογές

Ο Γιάννης Αναστασίου δεν είχε πολλές επιλογές προκειμένου να σώσει την παρτίδα κι έριξε στη μάχη, στο τελευταίο τέταρτο, τον Πέτριτς. Ο Κροάτης, μάλιστα, βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση αμέσως μετά την είσοδό του στο ματς, αλλά δεν μπόρεσε να πάρει την κεφαλιά, καθώς μεσολάβησε ο Ντίνας! Εδώ θα μπορούσε να έρθει ο πολυπόθητος βαθμός. Η παρουσία στην ενδεκάδα και του Κουτρουμπή στόχευε στην επιπλέον ενίσχυση της επιθετικής γραμμής. Τίποτα όμως δεν άλλαξε στο τέλος.

Ο Ιταλός διαιτητής Ντανιέλε Ορσάτο έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Τριανταφυλλόπουλο (52'), Ιόνοβ (66') και Γιουσούποφ (81').

Παναθηναϊκός: Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος, Σίλντενφελντ, Μέντες, Νάνο, Ζέκα, Λαγός (75' Πέτριτς), Πράνιτς (80' Κουτρουμπής), Ντίνας, Καρέλης, Κλωναρίδης (58' Δώνης).

Ντιναμό μοσχασ: Γκαμπούλοβ, Μανόλεβ, Σάμπα, Ντάγκλας, Μπούτνερ (68' Γκράνατ), Ιόνοβ, Νομπόα, Γιουσούποφ, Τζούτζακ, Κούρανι (Προύντνικοβ), Κοκόριν (88' Χούμποτσαν).

Στο άλλο ματς του ομίλου: Αϊντχόβεν-Εστορίλ 1-0.

Η βαθμολογία: Ντιναμό 3, Αϊντχόβεν 3, Παναθηναϊκός 0, Εστορίλ 0.

Η επόμενη αγωνιστική (2 Οκτωβρίου): Εστορίλ-Παναθηναϊκός, Ντιναμό-Αϊντχόβεν.

Βαγγέλης Μελέκογλου

Keywords
Τυχαία Θέματα