Ο Ελληνας πρόξενος στη Βενεζουέλα βρέθηκε νεκρός στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του

12:05 4/1/2019 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΟ Ελληνας πρόξενος στη Βενεζουέλα βρέθηκε νεκρός στο δωμάτιο του ξενοδοχείου τουΠαρασκευή, Ιανουάριος 4, 2019 - 12:03

❱❱ Βαθιά θλίψη έχει σκορπίσει στο διπλωματικό σώμα και στην ομογένεια η είδηση του αιφνίδιου θανάτου...

...του Ελληνα προξένου στη Βενεζουέλα Αγγελου Χαρίτου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Τετάρτης 2 Ιανουαρίου, σε ηλικία 55 χρόνων!

Ο γενικός

πρόξενος, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα αγαπητός και έχαιρε μεγάλης εκτίμησης στη χώρα της Λατινικής Αμερικής, βρέθηκε νεκρός στο δωμάτιό του, στον 17ο όροφο του ξενοδοχείου «Altamira Suites», στο Καράκας. Σύμφωνα με επίσημες πληροφορίες, ο θάνατός του οφείλεται σε παθολογικά αίτια.

Τοπικές ιστοσελίδες ανέφεραν ότι δύο γυναίκες, οι οποίες βρίσκονταν μαζί με τον 55χρονο, κατέθεσαν πως αισθάνθηκε έντονο πόνο στο στήθος και ξάπλωσε στο κρεβάτι του. Φαίνεται, όμως, πως υπέστη εγκεφαλικό οίδημα ύστερα από έμφραγμα του μυοκαρδίου και άφησε την τελευταία του πνοή. Οι έρευνες των τοπικών Αρχών για τις συνθήκες θανάτου του άτυχου διπλωμάτη βρίσκονται σε εξέλιξη, με την αστυνομία να ερευνά όλα τα ενδεχόμενα.

Ο Αγγελος Χαρίτος αποφοίτησε από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Τα τελευταία έξι χρόνια υπηρετούσε ως πρόξενος στο Καράκας και μάλιστα θεωρούνταν πολύ έμπειρος σε θέματα διπλωματίας. Ηταν διαζευγμένος και πατέρας ενός παιδιού, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, ζει με τη μητέρα του στην Αθήνα. Η τραγική είδηση του θανάτου του έπεσε σαν βόμβα στη Βενεζουέλα, βυθίζοντας στο πένθος τα οικεία πρόσωπα του προξένου, καθώς επίσης την ελληνική ομογένεια και τους συναδέλφους του στο διπλωματικό σώμα.

«Ηταν πολύ σοβαρός άνθρωπος, στη δουλειά του ήταν εξαιρετικός. Μπορώ να πω, σε μερικά σημεία ενοχλητικός, καθώς ήθελε πάντα να τα κάνει όλα νόμιμα. Στο ξενοδοχείο όπου βρέθηκε νεκρός έμενε τον τελευταίο χρόνο» ανέφερε σε δηλώσεις του το μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Κοινότητας Βενεζουέλας Θεόδωρος Μαραγγέλης.

Η ελληνορθόδοξη κοινότητα της Βενεζουέλας θα κάνει αγρυπνία στη μνήμη του Αγγελου Χαρίτου στην εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Keywords
Τυχαία Θέματα