Ο «Φοίβος» φέρνει καταιγίδες, χαλάζι και θύελλες

ΡΕΠΟΡΤΑΖΟ «Φοίβος» φέρνει καταιγίδες, χαλάζι και θύελλεςΤετάρτη, Ιανουάριος 23, 2019 - 17:10

❱❱ Βροχές, καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά, ανέμους 9 μποφόρ και χαλάζι φέρνει μαζί του το νέο κύμα κακοκαιρίας «Φοίβος», από σήμερα ως το απόγευμα της Κυριακής.

Σήμερα θα επηρεάσει νησιά του Ιονίου, Ηπειρο, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησο, νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τη νύχτα την υπόλοιπη Πελοπόννησο, την κεντρική και την ανατολική Μακεδονία,

τη Θράκη και τα Δωδεκάνησα.

Αύριο θα χτυπήσει κεντρική και ανατολική Μακεδονία, Θράκη, Δωδεκάνησα, νησιά ανατολικού Αιγαίου, νησιά Ιονίου, Ηπειρο, παραθαλάσσιες περιοχές της δυτικής Στερεάς, δυτική και νότια Πελοπόννησο.

Χιόνια στα ορεινά

Από την Παρασκευή ως την Κυριακή βροχές, καταιγίδες και χαλάζι θα πέσουν αρχικά στα δυτικά και θα επεκταθούν στα ανατολικά. Την Τετάρτη και την Πέμπτη θα ντυθούν στα λευκά τα βόρεια ορεινά, ενώ από την Παρασκευή ως την Κυριακή τα ορεινά και τα ημιορεινά κεντρικά και βόρεια.

Ο υδράργυρος δεν θα παρουσιάσει σημαντική μεταβολή και θα πέσει μόνο το Σάββατο. Ο καιρός θα βελτιωθεί από το απόγευμα της Κυριακής.

Σε συγκεντρωτικό χάρτη του meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ρεκόρ βροχής το 2018 κατεγράφη στον Θεολόγο Φθιώτιδας στις 29-30 Σεπτεμβρίου, η χαμηλότερη θερμοκρασία (-14,7) τον Δεκέμβριο στο Νευροκόπι και η μεγαλύτερη (42,1) στις 23 Ιουλίου στο Κρανίδι.

Keywords
Τυχαία Θέματα