Ο γιος του Σταμαδιάνου στην ΕΠΟ!

ΑΘΛΗΤΙΚΑΟ γιος του Σταμαδιάνου στην ΕΠΟ!Τετάρτη, Ιανουάριος 25, 2017 - 12:29

Διορίστηκε επί Σαρρή (ο οποίος είναι κατηγορούμενος) στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης, που την έχει στα χέρια του ο πρόεδρος του Συμβουλίου Εφετών

Από τον
Γιώργο Σηφάκη

Η γυναίκα του καίσαρα πρέπει όχι μόνο να είναι, αλλά και να φαίνεται τίμια, και μετά τις αποκαλύψεις στη «Δίκη στον ΣΚΑΪ» αυτό το γνωμικό αποκτά βαρύνουσα σημασία στην υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης».

Συγκεκριμένα,

μεγάλα ερωτήματα προκαλεί η δημοσιοποίηση της πληροφορίας που φέρνει τον γιο του προέδρου του Συμβουλίου Εφετών, ο οποίος έχει στα χέρια του την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης», να έχει διοριστεί επί Σαρρή στην ΕΠΟ!

Αναλυτικά, όσα αναφέρθηκαν στην εκπομπή του Σκάι: «Ζήτημα αυτοεξαίρεσης του προέδρου του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών Κωνσταντίνου Σταμαδιάνου δημιουργείται μετά την αποκάλυψη της “Δίκης στον ΣΚΑΪ” ότι ο γιος του είχε διοριστεί στο Ανώτατο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ.

Ο κ. Σταμαδιάνος έχει αναλάβει εδώ και πέντε μήνες τη δικογραφία της “εγκληματικής οργάνωσης” του ελληνικού ποδοσφαίρου, όπου κατηγορούμενοι είναι ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής και ο πρώην αναπληρωτής πρόεδρος της ομοσπονδίας Γιάννης Παπακωνσταντίνου. Επί των ημερών τους, στις 22 Ιανουαρίου 2014, είχε διοριστεί ο δικηγόρος Γεώργιος Σταμαδιάνος, υιός του προέδρου του Συμβουλίου Εφετών, στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ.

Προκύπτει το εύλογο ερώτημα για ποιον λόγο ο Κωνσταντίνος Σταμαδιάνος δεν επικαλέστηκε ζήτημα δικαστικής ευπρεπείας ή προσωπικής ευθιξίας, ώστε να αιτηθεί την αυτοεξαίρεσή του. Αντίθετα, άλλο μέλος του ίδιου Συμβουλίου Εφετών, η δικαστής Χριστίνα Ρωμέση, αυτοεξαιρέθηκε λόγω κουμπαριάς με δικηγόρο κατηγορουμένου».

Στην κορυφή της ομοσπονδίας

«Υπό αυτές τις συνθήκες ο Κωνσταντίνος Σταμαδιάνος θα κρίνει την τύχη δύο κατηγορουμένων που ήταν στην κορυφή της διοικητικής πυραμίδας της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας την εποχή που ο γιος του διοριζόταν στο ανώτατο δικαιοδοτικό όργανο της ΕΠΟ.
Την ίδια ώρα, εντύπωση προκαλούν η δημοσιοποίηση της πρόθεσης του κ. Σταμαδιάνου να επιστρέψει τη δικογραφία στον ανακριτή Διαφθοράς Γιώργο Ανδρεάδη και η απόρριψη του αιτήματος της πολιτικής αγωγής να παραλάβει ολόκληρη τη δικογραφία της “εγκληματικής οργάνωσης" του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Είναι φανερό ότι υπάρχει τεράστιο ζήτημα ηθικής τάξης, που προκαλεί -αν μη τι άλλο- ερωτήματα. Το ζητούμενο είναι τι στάση θα τηρήσει ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, ο οποίος γνωρίζει από πρώτο χέρι τα πεπραγμένα εκείνης της ΕΠΟ και πόσα προβλήματα είχε δημιουργήσει, αλλά και ποια θα είναι η στάση του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη, ο οποίος διακηρύσσει τη διαφάνεια και τη διαλεύκανση των δικαστικών υποθέσεων που ταλανίζουν το ποδόσφαιρο.

Προειδοποίηση για λουκέτο λόγω αγωγής της ΟΔΠΕ

Τον κίνδυνο διακοπής όλων των πρωταθλημάτων με παρέμβαση της FIFA και της UEFA επικαλείται η ΕΠΟ στις προτάσεις που κατέθεσε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

Πρόκειται για την αγωγή που κατέθεσαν η ΟΔΠΕ και επτά σύνδεσμοι διαιτητών ποδοσφαίρου (Εβρου, Καβάλας, Λιβαδειάς, Δράμας, Χαλκιδικής, Αρτας και Ανατολικής Αττικής) με την οποία ζητούν την ακύρωση του ισχύοντος κανονισμού διαιτησίας, με κεντρικό επιχείρημα ότι, με βάση τον αθλητικό νόμο του 2015, το καταστατικό και οι κανονισμοί της ΕΠΟ πρέπει να εναρμονιστούν με τις διατάξεις του νόμου και στα θέματα που αφορούν τη δομή και τη λειτουργία της διαιτησίας, κάτι που δεν έχει συμβεί.

Η ΕΠΟ στις προτάσεις της προς τη Δικαιοσύνη υποστηρίζει ότι «ειδικά ως προς το άθλημα του ποδοσφαίρου, αναγνωρίζεται διεθνώς ως πρωτογενής, με δυνατότητα πλήρους αυτονομίας και ανεξαρτησίας της έναντι άλλων εννόμων τάξεων».

Ο κίνδυνος

Από την άλλη, αναφερόμενη στην ΟΔΠΕ και στο κίνδυνο αποκλεισμού, τονίζει ότι «οι διαιτητές οφείλουν να είναι εγγεγραμμένοι στις κατά τόπους ποδοσφαιρικές ενώσεις - μέλη της ΕΠΟ και όχι σε συνδέσμους - σωματεία, όπως τα ενάγοντα σωματεία, και ούτως γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν υφίσταται καμία δυνατότητα να συνεχιστεί κανένα πρωτάθλημα στην Ελλάδα, είτε επαγγελματικό είτε μη, χωρίς την ύπαρξη αυτών των όρων και χωρίς τον ισχύοντα κανονισμό διαιτησίας, αφού, εκτός των άλλων, το βασικότερο στοιχείο είναι ότι δεν θα το επιτρέψουν η FIFA και η UEFA».
Τέλος, έχοντας φτάσει στη 17η αγωνιστική, οι διαιτητές της Σούπερ Λίγκας μόλις προχθές (23/1) ενημερώθηκαν για την πληρωμή τους έως και την έβδομη «στροφή» του πρωταθλήματος, ενώ υπάρχουν ακόμη χρωστούμενα από πέρυσι!

Keywords
Τυχαία Θέματα