Ποδοπάτησαν αστυνομικό στη Μυτιλήνη

ΡΕΠΟΡΤΑΖΠοδοπάτησαν αστυνομικό στη ΜυτιλήνηΤετάρτη, Αύγουστος 26, 2015 - 13:52

Δεν έχουν τέλος τα βίαια επεισόδια και η ένταση στα νησιά της χώρας, με τους χιλιάδες παράτυπους μετανάστες και πρόσφυγες να στοιβάζονται στα λιμάνια και τους μόνιμους κατοίκους να βρίσκονται σε απόγνωση.

ΑΠΟ ΤΗΝ
ΤΖΙΝΑ ΑΡΒΑΝΙΤΗ

Μετά τις σκηνές χάους και τα μαχαιρώματα μεταξύ αλλοδαπών στη Μυτιλήνη, άλλο ένα περιστατικό προστέθηκε στα όσα διαδραματίζονται το τελευταίο διάστημα. Μια γυναίκα αστυνομικός εν ώρα

υπηρεσίας υπέστη θλάσεις στον αυχένα και στο δεξί χέρι της, όταν ποδοπατήθηκε από περίπου 150 μετανάστες. Η αστυνομικός βρισκόταν στο πρώην στρατόπεδο Μόριας, όπου στεγάζεται το Κέντρο Ταυτοποίησης, και προσπαθούσε να προχωρήσει τη διαδικασία τακτοποίησης των μεταναστών στους λυόμενους οικισμούς που βρίσκονται εκεί.

Το πλήθος εισέβαλε ξαφνικά και απροειδοποίητα στον χώρο, με συνέπεια να εγκλωβίσει την αστυνομικό και να την τραυματίσει! Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης, όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Στον χώρο του πρώην στρατοπέδου διαμένουν αυτήν τη στιγμή πάνω από 2.000 μετανάστες, με τις εντάσεις και τις συμπλοκές μεταξύ τους να είναι πλέον σύνηθες φαινόμενο. «Υπάρχει πρόβλημα με τη σίτιση και τη στέγαση αυτών των ανθρώπων. Χρειαζόμαστε προσωπικό για να ελεγχθεί η κατάσταση» τονίζει ο γενικός γραμματέας της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λέσβου Απόστολος Παπαδέλλης.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που έδωσε η Αστυνομία στη Διεθνή Αμνηστία, μόνο τον Αύγουστο στη Λέσβο έφτασαν πάνω από 33.000 μετανάστες και πρόσφυγες, οι οποίοι είτε παραμένουν εκεί είτε επιβιβάζονται -ήδη από την περασμένη Πέμπτη- στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά. Χθες το απόγευμα άλλο ένα τέτοιο δρομολόγιο ολοκληρώθηκε μεταφέροντας 2.489 πρόσφυγες, οι οποίοι στη συνέχεια κατευθύνονται στα ελληνοσκοπιανά σύνορα.

Μαγικές «αφίξεις»

Συνολικά το 2015 έφτασαν στη Λέσβο περισσότεροι από 93.000 μετανάστες και πρόσφυγες, αριθμός επτά φορές μεγαλύτερος από τις αφίξεις το 2014. Υπολογίζεται μάλιστα ότι έχουν περάσει στην Ελλάδα μέχρι στιγμής περισσότεροι από 160.000.

Από την πλευρά της η Διεθνής Αμνηστία καλεί τις ελληνικές Αρχές να ανοίξουν το νέο κέντρο πρώτης υποδοχής στη Μόρια και να παρέχουν περισσότερο προσωπικό στην κινητή μονάδα πρώτης υποδοχής, όπως επίσης και περισσότερους αστυνομικούς, λιμενικούς και διερμηνείς, οι οποίοι θα βοηθήσουν με τις καινούργιες αφίξεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα