Ποινές κοινωνικής εργασίας (;) για τους υπαιτίους σοβαρών τροχαίων

ΡΕΠΟΡΤΑΖΠοινές κοινωνικής εργασίας (;) για τους υπαιτίους σοβαρών τροχαίωνΤετάρτη, Μάρτιος 22, 2017 - 17:24

Τη δυνατότητα να επιβάλλονται βιωματικές ποινές, με την προσφορά κοινωνικών υπηρεσιών σε νοσηλευτικά ιδρύματα, σε όσους προκαλούν σοβαρά τροχαία ατυχήματα εξετάζει το υπουργείο Μεταφορών, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο υφυπουργός Νίκος Μαυραγάνης (φωτό) σε ημερίδα για την οδική ασφάλεια που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων.

Αν

υιοθετηθεί η πρόταση, ο υπαίτιος σοβαρού τροχαίου παραβάτης θα εκτίει το προβλεπόμενο διάστημα ποινή με τη μορφή κοινωνικής εργασίας, σε τομείς σχετικούς με τροχαία, όπως τα νοσοκομεία, έτσι ώστε να αντιλαμβάνεται τις συνέπειες της παραβατικής συμπεριφοράς του.
«Με αυτόν τον τρόπο ο παραβάτης θα συνειδητοποιεί τι προκάλεσε, θα παραδειγματίζεται...» υποστήριξε ο υφυπουργός Μεταφορών.

Ενημέρωση και παιδεία

Ο κ. Μαυραγάνης επισήμανε ακόμη ότι ύψιστη προτεραιότητα για τη μείωση των τροχαίων αποτελούν η κατάλληλη ενημέρωση και η παιδεία, και ανακοίνωσε ότι σε αυτή την κατεύθυνση θα αρχίσουν η εφαρμογή της διαδικτυακής πλατφόρμας e-drive academy και άλλα εκπαιδευτικά προγράμματα. Μέσω της πλατφόρμας, μικροί και μεγάλοι θα ενημερώνονται με διαδραστικό τρόπο για θέματα οδικής συμπεριφοράς.Ο υφυπουργός Μεταφορών σχολίασε αρνητικά την έλλειψη καμερών παρακολούθησης στις εθνικές οδούς λόγω της έλλειψης διαθέσιμων κονδυλίων και προκάλεσε εντύπωση όταν ζήτησε τη συνδρομή των εταιριών παραχώρησης.

Τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην ημερίδα είναι συγκλονιστικά, καθώς καθημερινά στην Ελλάδα χάνουν τη ζωή τους στον δρόμο δύο άνθρωποι και άλλοι τρεις αποκτούν μόνιμη αναπηρία! Μόνο τη δεκαετία 2004-2014 14.665 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 19.164 τραυματίστηκαν σοβαρά. Δυσβάσταχτο είναι και το οικονομικό κόστος των τροχαίων για τη χώρα, το οποίο κυμαίνεται ετησίως μεταξύ 1,5% και 4% του ΑΕΠ, δηλαδή 3,41 δισ. ευρώ.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΤΣΑΛΑΣ

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα