Ποινή-χάδι στους απαγωγείς της ανιψιάς του Μr Αστέρα Τρίπολης

ΡΕΠΟΡΤΑΖΠοινή-χάδι στους απαγωγείς της ανιψιάς του Μr Αστέρα ΤρίποληςΠέμπτη, Οκτώβριος 19, 2017 - 13:34

❱❱ Ποινές-χάδι από το Εφετείο στους κατηγορουμένους για την αρπαγή της Βαρβάρας Μητσώνη το 2014

Ποινές-χάδι επέβαλε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας στους δύο κατηγορουμένους για την υπόθεση της απαγωγής της 30χρονης ανιψιάς του μεγαλομετόχου του Αστέρα Τρίπολης Γιάννη Καϋμενάκη, Βαρβάρας Μητσώνη, τον Οκτώβριο του 2014 στην Κυψέλη.

Ωστόσο, η ανατροπή στη δίκη ήταν η απαλλαγή του τρίτου κατηγορουμένου

και άλλοτε φίλου του πατέρα του θύματος, ο οποίος κατηγορούνταν για απλή συνέργεια στην αρπαγή.

Το δικαστήριο έκρινε αθώο, λόγω αμφιβολιών, τον ιδιοκτήτη μεταφορικής εταιρίας Εμμανουήλ Ντινιωτάκη, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό σε φυλάκιση έξι ετών με αναστολή, επειδή, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, φερόταν ότι υπέδειξε στους άλλους δύο την κοπέλα που επρόκειτο να απαγάγουν.

Στα μαλακά έπεσαν επίσης οι Χαράλαμπος Φαναριώτης και Σωκράτης Πετρόπουλος, οι οποίοι είχαν καταδικαστεί τον Απρίλιο του 2016 σε κάθειρξη 18 ετών ο καθένας για αρπαγή και για δύο περιπτώσεις εκβίασης. Στον πρώτο το Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας επέβαλε ποινή κάθειρξης 11 ετών, ενώ ο δεύτερος κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε 12ετή κάθειρξη. Σημαντικό ρόλο στον καθορισμό των ποινών έπαιξαν τα ελαφρυντικά της ειλικρινούς μεταμέλειας και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, τα οποία αναγνώρισε στους δύο απαγωγείς το δικαστήριο.

Επειτα από αυτήν την εξέλιξη ουσιαστικά ανοίγει ο δρόμος για την αποφυλάκιση των κατηγορουμένων, οι οποίοι έχουν εκτίσει μεγάλο μέρος των ποινών τους. Ιδιαίτερα στην περίπτωση του Χαράλαμπου Φαναριώτη, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ζήτημα μερικών εβδομάδων να αφεθεί ελεύθερος, καθώς έχει κάνει πολλά «μεροκάματα» μέσα στη φυλακή, επιτυγχάνοντας με αυτόν τον τρόπο την ταχύτερη απόλυσή του.

Το χρονικό

Η 30χρονη Βαρβάρα Μητσώνη απήχθη στις 31 Οκτωβρίου του 2014, σε απόσταση λίγων μέτρων από το σπίτι της, την ώρα που κατευθυνόταν προς το κλαμπ όπου εργαζόταν, στη Δάφνη. Οι απαγωγείς μετέφεραν την κοπέλα σε ένα απομονωμένο σπίτι στη Λούτσα, το οποίο στην πορεία της έρευνας προέκυψε ότι ανήκε στη μητέρα του ενός κατηγορουμένου. Η ομηρία της 30χρονης κράτησε εννέα ημέρες και όλο αυτό το διάστημα οι δράστες την υποχρέωναν να φοράει κουκούλα ή μάσκα νυκτός όταν ερχόταν σε επαφή μαζί τους, ενώ της είχαν επιτρέψει να κάνει δύο φορές μπάνιο!

Καθ' όλη τη διάρκεια της ομηρίας οι απαγωγείς επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με τον πατέρα της 30χρονης Αναστάσιο Μητσώνη και απαιτούσαν την καταβολή 10.000.000 ευρώ ως λύτρα για την απελευθέρωσή της, πιστεύοντας ότι θα τα πλήρωνε ο εφοπλιστής θείος της και μεγαλομέτοχος του Αστέρα Τρίπολης Γιάννης Καϋμενάκης. Τελικά «συμβιβάστηκαν» με 82.500 ευρώ, ποσό που παρέδωσε η οικογένειά της μέσα σε σακούλα πολυκαταστήματος.

Η κοπέλα απελευθερώθηκε στις 10.45' το πρωί της 9ης Νοεμβρίου στην Κυψέλη, όπου τη μετέφερε με μοτοσικλέτα ο ένας από τους απαγωγείς. Ωστόσο, κάμερες και DNA πρόδωσαν τους δράστες και οδήγησαν τις Αρχές στη σύλληψή τους.
«Το δικαστήριο εκτίμησε την ειλικρινή στάση του Χαράλαμπου Φαναριώτη και τη βοήθεια που πρόσφερε στις Αρχές -ανεξαρτήτως τελικού αποτελέσματος-, τον ήρεμο λόγο του, την εξαιρετική συμπεριφορά του απέναντι στην απαχθείσα και, βέβαια, την εξαιρετική διαγωγή του μέσα στη φυλακή όλο αυτό το διάστημα» δήλωσε ο συνήγορος του Χαράλαμπου Φαναριώτη Γιάννης Γλύκας.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα