Πολλαπλά μηνύματα Καραμανλή

ΠΟΛΙΤΙΚΗΠολλαπλά μηνύματα Καραμανλή Δευτέρα, Οκτώβριος 24, 2016 - 13:54

Ο πρώην πρωθυπουργός, που θα βρεθεί στις εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, προλόγισε το βιβλίο του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Γκιουλέκα

Δυναμικό «παρών» στις εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης δίνει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, που θα παρευρεθεί την ερχόμενη

Τετάρτη το πρωί στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου για να παρακολουθήσει την επίσημη δοξολογία με αφορμή τον εορτασμό του πολιούχου της πόλης.

Η συμβολική αλλά και ουσιαστική παρουσία του, ύστερα από σχεδόν δέκα χρόνια στην εκλογική περιφέρεια όπου εκλέγεται, σε μια σημαντική επέτειο για την πόλη περιλαμβάνει πολλαπλά μηνύματα, καθώς έρχεται σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ενώ θα σταθεί δίπλα στον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη, που επίσης θα παρευρεθεί στη δοξολογία.

Καταδική πρακτικών

Και αυτά, ενώ ο Κώστας Καραμανλής παρεμβαίνει με δημόσια τοποθέτηση που έγινε στο βιβλίο του Κώστα Γκιουλέκα «Ο Μακεδονικός Αγώνας 1903-1908. Από τις εφημερίδες της εποχής». Προλογίζοντας την έκδοση, ο πρώην πρωθυπουργός τονίζει:

«Η μελέτη και η κατανόηση του παρελθόντος είναι η ασφαλέστερη οδός για ένα καλύτερο και πιο ειρηνικό μέλλον. Για την αποφυγή επανάληψης λαθών που οδηγούν σε καταστροφές. Για την καταδίκη πρακτικών που πάντα και παντού οδηγούν σε περιπέτειες. Το δίδαγμα αυτό της Ιστορίας είναι πάντα επίκαιρο. Πολύ περισσότερο σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, διεθνούς αναστάτωσης και γεωπολιτικής αστάθειας. Και αφορά βεβαίως τις ηγεσίες, κατά μείζονα λόγο όμως εκείνες που ρέπουν στην παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και των διεθνών συνθηκών, που υποθάλπουν ανιστόρητους αλυτρωτισμούς, που εγείρουν αβάσιμες διεκδικήσεις» αναφέρει ο πρώην πρωθυπουργός και καταλήγει: «Αναδεικνύει όμως η Ιστορία και άλλο ένα δίδαγμα. Την ανάγκη διαρκούς επαγρύπνησης, ισχυρής πολιτικής βούλησης και ομοψυχίας, σ' ένα δύσκολο και διαρκώς μεταβαλλόμενο κόσμο. Η προσπάθεια για ειρηνική και αρμονική συνύπαρξη με όλους τους λαούς είναι ύψιστο καθήκον και κριτήριο υπευθυνότητας ηγεσιών και πολιτών. Υπέρτατο, όμως, χρέος είναι η προάσπιση των εθνικών συμφερόντων».

Keywords
Τυχαία Θέματα