ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΜΕΤΑΞΟΠΟΥΛΟΣ

SHOWBIZΠΟΥ ΧΑΘΗΚΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΜΕΤΑΞΟΠΟΥΛΟΣΤετάρτη, Σεπτέμβριος 30, 2015 - 15:31

Ο χορός, τα talent shows και η «φυγή» στην Κύπρο- Η πάλη για να διώξει από πάνω του την ταμπέλα «ο γιος του Φώτη»

Μικρός, ο Πάνος Μεταξόπουλος απολάμβανε την αγάπη του κόσμου δίπλα στον διάσημο μπαμπά του, τον κορυφαίο Ελληνα χορογράφο Φώτη Μεταξόπουλο. Μεγαλώνοντας, ο μοναχογιός του «θρύλου» δεν έδειχνε ίχνος καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος, έως την ηλικία

των 18, όταν αποφάσισε ότι ο χορός είναι η ζωή του. Το τόλμημα δεν βρήκε σύμφωνο τον πατέρα του, γι' αυτό και έφυγε στο εξωτερικό για να αποδείξει ότι μπορεί. Και τα κατάφερε!

ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΗΤΡΑ ΔΑΡΔΑ

Από παραστάσεις της Λυρικής Σκηνής, πίστες νυχτερινών μαγαζιών (όπου υπέγραφε τα χορευτικά δίπλα σε δυνατά ονόματα), χορογράφος των καλλιστείων, μέλος κριτικής επιτροπή σε τάλεντ σόου, μόνιμος θαμώνας τηλεοπτικών παραθύρων και εντελώς ξαφνικά... εξαφανισμένος - τουλάχιστον από το ελληνικό έδαφος. Γιατί από το 2010 μετακόμισε στην Κύπρο, αποδεχόμενος την πρόταση να συμμετέχει στην κριτική επιτροπή του τάλεντ σόου «Get on stage 2», με παρουσιάστρια τη Ματθίλδη Μαγγίρα.

Το κοινό τον αγάπησε τόσο, που ο χορογράφος παραμένει εκεί έως σήμερα, έχοντας αναλάβει ρόλο κριτή στο παιδικό «DanSing Junior»! Παράλληλα, σήμερα ο Πάνος Μεταξόπουλος είναι ιδιοκτήτης τριών σχολών στην Ελλάδα και μίας στη Λευκωσία της Κύπρου και χαίρεται, όπως λέει, όταν: «Περπατώ στον δρόμο και μας μπερδεύουν, λέγοντάς μου "μπράβο σας, κύριε Φώτη, καλά κρατιέστε μετά τόσα χρόνια"»! Ντόμπρος, αγωνιστής, δίκαιος, λίγο φωνακλάς, αλλά κυρίως ευαίσθητος. Ο στόχος που έχει καρφωθεί στο μυαλό του τον τελευταίο χρόνο; Να διδάξει χορό σε παιδάκια με ειδικές ικανότητες. Μάλιστα, ήδη έχει μαθήτρια μια τετραπληγική κοπέλα!

Ο Πάνος Μεταξόπουλος κληρονόμησε την αγάπη του για τον χορό και από τους δύο γονείς του, αφού και η μητέρα του, Μαριάννα Δρίνη, ήταν επίσης χορεύτρια. Το 1978 άρχισε σπουδές κρυφά, στην Κρατική Σχολή Χορού. «Ο πατέρας μου το έμαθε από αλλού κι έπαθε σοκ. Είχαμε πόλεμο. Δεν ήθελε να δεχθεί ότι ο γιος του μπορούσε να βγει αποτυχημένος, επειδή ξεκίνησα σε μεγάλη ηλικία, γιατί άλλο να χορεύεις από παιδί και άλλο να γυμνάζεσαι ως χορευτής» αποκάλυψε σε συνέντευξή του ο Μεταξόπουλος τζούνιορ.

Πάλεψε για να διώξει από πάνω του τον τίτλο «ο γιος του Φώτη» και συνέχισε τις σπουδές του στο 1981 στην Ανωτέρα Σχολή της Δέσποινας Γρηγοριάδου. Το 1982 χόρεψε στην Εθνική Λυρική Σκηνή, στον «Δον Κιχώτη», και ύστερα από μια σειρά σημαντικών εμφανίσεων έφυγε για μεταπτυχιακά στο Λονδίνο και κατόπιν στο Alvin Aylee School στην Αμερική, όπου έκανε παράλληλα σπουδές κλασικού μπαλέτου. «Ηθελα να βρίσκομαι κάπου που να μη με ξέρει κανείς. Για εκείνους ήμουν απλά ένας αριθμός και θα έκριναν αν τους έκανα ή όχι. Ηθελα με αυτόν τον τρόπο να τεστάρω τον εαυτό μου» δήλωσε λίγα χρόνια πριν και παραδέχτηκε, μάλιστα, ότι το πρώτο καλσόν χορευτή που φόρεσε ήταν του μπαμπά του.
Για τρία χρόνια ήταν ο πρώτος χορευτής στο παριζιάνικο Μουλέν Ρουζ. Υστερα χόρεψε στο ξακουστό ευρωπαϊκό μπαλέτο Euro-ballet στο Λουξεμβούργο, αλλά και σε θεατρικές παραστάσεις στο Λονδίνο και στη Νέα Υόρκη. Μάλιστα, στην Αμερική, το 1983, δούλευε σε ένα ελληνοαμερικανικό μπουζουξίδικο και θυμάται με έκπληξη έναν πελάτη, που παρήγγειλε 200 πιάτα και τα έσπασε στην πίστα με τη λαβή του όπλου του!

Το 1986 είδε για τελευταία φορά στη σκηνή τον Ρούντολφ Νουρέγεφ, στην «Οπερα των Παρισίων», με το μισό θέατρο να παραληρεί και το υπόλοιπο να τον αποδοκιμάζει, όπως αναφέρει στο βιογραφικό του. Το 1990 γύρισε στην Ελλάδα με περγαμηνές και βιογραφικό ζηλευτό. Ξεκίνησε με τις χορογραφίες θεατρικών παραστάσεων, επιθεωρήσεων, σύγχρονων έργων αλλά και σίριαλ, και συνεργάστηκε με σπουδαία ονόματα θεατρικών σκηνοθετών, όπως των Ανδρέα Βουτσινά, Δημήτρη Ποταμίτη και Δημήτρη Κομνηνό.

Ως καθηγητής εργάστηκε στη δραματική σχολή του Κώστα Καζάκου και του Βασίλη Διαμαντόπουλου, ενώ το 1998 ανέλαβε τη σχολή που είχε ιδρύσει ο πατέρας του το 1981 στο κέντρο της Αθήνας, αφού πλέον οι σχέσεις τους είχαν αποκατασταθεί και η καριέρα του είχε απογειωθεί. Είχε αποδείξει πια τις ικανότητες και το ταλέντο του και σιγά σιγά άρχισε να χτίζει το όνομά του μακριά από τη σκιά του διάσημου πατέρα του.

Στην τηλεόραση

Το 2004 ήταν η πρώτη εμφάνισή του στην τηλεόραση, στην κριτική επιτροπή του «Fame story 2», με παρουσιάστρια την Σοφία Αλιμπέρτη. Το 2006 πήρε.. μεταγραφή στο «So you think you can dance», με τους Εβελίνα Παπούλια και Γιώργο Ναλμπάντη στην κριτική επιτροπή, όπου έμεινε επίσης για δύο σεζόν. Το 2007 συμμετείχε στον 18ο Διαγωνισμό Ομορφιάς του ΑΝΤ1, που παρουσίασε η Τατιάνα Στεφανίδου και τον μεγάλο τίτλο της βραδιάς «Σταρ Ελλάς» κέρδισε η Δούκισσα Νομικού. Εκείνος επιμελήθηκε τις χορογραφίες και ο Φώτης Μεταξόπουλος την κινησιολογία των μοντέλων. «Με τα λεφτά που έβγαλα από την τηλεόραση θα έπρεπε να ζήσω 10 ζωές για να τα βγάλω ως χορευτής. Υπήρξαν απολαβές για τα παιδιά μου και την οικογένειά μου» έχει πει, ενώ κάποια στιγμή παραδέχτηκε ότι νιώθει ιδιαίτερα τυχερός που δεν τον επέλεξαν για να παρουσιάσει τη «Στιγμή της αλήθειας», αν και είχε περάσει από οντισιόν.

Το 2013 αποκάλυψε ότι αντιμετώπισε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας. «Πήγα να πεθάνω, αλλά χτύπησε ένα καμπανάκι και πλέον γυμνάζομαι καθημερινά και προσέχω τι τρώω».
Πριν από τρία χρόνια χώρισε από τη σύζυγό του Ζωή Βάιλα, έπειτα από εννέα χρόνια γάμου και την απόκτηση δύο αγοριών, του Φώτη και του Αντώνη. Αποκάλυψε ότι ήταν η πιο δύσκολη περίοδο της ζωής του. Τα παιδιά του δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για τον χορό. «Είμαι απόλυτα βέβαιος πως, όταν έρθει η στιγμή της συνειδητοποίησης, θα χτυπήσει ένα καμπανάκι και ένας από τους δύο θα μου πει ότι θα γίνει χορευτής» έχει δηλώσει.

Keywords
Αναζητήσεις
μαριαννα δρινη βικιπαιδεια, μαριαννα δρινη
Τυχαία Θέματα