Προφυλακτικό «killer» για το AIDS

ΡΕΠΟΡΤΑΖ Προφυλακτικό «killer» για το AIDSΔευτέρα, Δεκέμβριος 21, 2015 - 13:46

Θα περιέχει αντιοξειδωτικά που μπορούν να σκοτώσουν τον HIV, ενώ θα προσφέρει περισσότερη απόλαυση

Χαρακτηρίζεται «σούπερ προφυλακτικό», καθώς υπόσχεται ότι θα παρέχει πιο ισχυρή δράση κατά του ιού HIV, αλλά θα προσφέρει και περισσότερη ηδονή από τα υπάρχοντα μέσα προφύλαξης.

Σύντομα μάλιστα θα βρίσκεται στην αγορά. Το νέο προφυλακτικό περιέχει αντιοξειδωτικά που μπορούν να σκοτώσουν τον ιό HIV, ακόμα κι αν σπάσει κατά τη διάρκεια της επαφής, και είναι αποτέλεσμα των ερευνών ομάδας του πανεπιστημίου Α&Μ του Τέξας.
Η Μαχού Τσουντχάρι και οι συνεργάτες της για να ενισχύσουν τη δράση του προφυλακτικού τους επέλεξαν ως υλικό, αντί για το κλασικό λάτεξ, ένα ελαστικό πολυμερές, την υδρογέλη, την οποία ενίσχυσαν με φυτικής προέλευσης αντιοξειδωτικά. «Δεν αναπτύξαμε αυτό το νέο υλικό για προφυλακτικά μόνο για να εμποδίσουμε τη μόλυνση με τον ιό του AIDS. Στοχεύουμε επίσης να εκριζώσουμε, αν γίνεται, τη νόσο» σχολιάζει ηΤσουντχάρι, βοηθός καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο A&M.

Αντισυλληπτικό

Η υδρογέλη είναι ένα υλικό που χρησιμοποιείται ήδη στην Ιατρική σε εφαρμογές όπως οι φακοί επαφής. Στη συγκεκριμένη χρήση του, δηλαδή στο νέο προφυλακτικό, προστατεύει από διάφορα αφροδίσια νοσήματα, ενώ εμποδίζει και τη σύλληψη. Επίσης το αντιοξειδωτικό με το οποίο είναι εμποτισμένη η υδρογέλη, η κερσετίνη, εμποδίζει την αναπαραγωγή του ιού HIV και σε περίπτωση που το προφυλακτικό σπάσει. Αυτό επιτυγχάνεται καθώς σε μια τέτοια περίπτωση η κερσετίνη απελευθερώνεται στην περιοχή των γεννητικών οργάνων και αναλαμβάνει δράση εναντίον του ιού. Η ίδια ουσία ενισχύει επίσης τους νευροδιαβιβαστές που υπάρχουν στις νευρικές απολήξεις της περιοχής και προσφέρει έτσι πιο έντονο αίσθημα ηδονής. Οι ερευνητές ελπίζουν ότι το νέο προφυλακτικό τους θα είναι έτοιμο μέσα στους επόμενους έξι μήνες.

Keywords
Τυχαία Θέματα