Σεξιστικές επιθέσεις στη Γεροβασίλη

ΠΟΛΙΤΙΚΗΟσα παίρνει ο άνεμος Σεξιστικές επιθέσεις στη ΓεροβασίληΠαρασκευή, Δεκέμβριος 11, 2015 - 15:58

ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΒΙΑΝ ΜΠΕΝΕΚΟΥ

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη αποκάλυψε ότι έχει δεχθεί σεξιστικές επιθέσεις στη διάρκεια της πολιτικής της διαδρομής.

Οι αποκαλύψεις έγιναν στο πλαίσιο ομιλίας της για την ισότητα. Το θέμα που ανέπτυξε ήταν η γυναικεία παρουσία στην πολιτική.
Εκεί λοιπόν μίλησε για ένα περιστατικό που δείχνει πώς οι άνδρες αντιμετωπίζουν τις γυναίκες στους χώρους αυτούς: «Υπάρχουν εξουσιαστικές σχέσεις που προκύπτουν από παραδοσιακές πατριαρχικές δομές, που ακόμα δεν έχουν εκλείψει.
Στην προσπάθειά μου να διεκδικήσω γυναικείο και αριστερό χώρο στα δημόσια πράγματα, βίωσα την αντίδραση ενός τμήματος της κοινωνίας και στην περιοχή μου, την Aρτα.
Το 1998 εκλέχθηκα δημοτική σύμβουλος στον Δήμο Αρταίων.
Ημουν η μόνη γυναίκα δημοτική σύμβουλος και έγκυος στην κόρη μου. Θυμάμαι την ομιλία ενός δημοτικού συμβούλου.
Ηταν αρκετά μεγαλύτερος από εμένα ηλικιακά, συνάδελφος γιατρός και αντιδήμαρχος για πολλά χρόνια.
Οντας, λοιπόν, αθυρόστομος, δεν κατάφερε να συγκρατηθεί σε μια πρόκληση κατά τη συζήτηση κι άρχισε τα "γαλλικά".
Στην παρατήρηση του δημάρχου ότι υπάρχει πλέον και μια γυναίκα ανάμεσά τους απάντησε το αμίμητο: "Ποια γυναίκα λες; Την Oλγα; Η Oλγα δεν είναι γυναίκα. Είναι γιατρός".
Και συνέχισε απτόητος»!

!Στο διάσημο πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ στέλνει με υποτροφία φοιτητές που θέλουν και μπορούν η Γιάννα Αγγελοπούλου. Η κυρία Αγγελοπούλου μαζί με το Clinton Global Initiative University στηρίζει για τέταρτη χρονιά φέτος συμμετοχές φοιτητών σε πρόγραμμα κατάρτισης για το 2016.

Ως γνωστόν, είναι στενή φίλη του προέδρου Κλίντον και τo CGIU 2015 θα λάβει χώρα στο πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνιας (1-3 Απριλίου 2016).
Η ίδια μέσω της ιστοσελίδας της πληροφορεί τα παιδιά για τη νέα υποτροφία και τους ζητά να κάνουν αίτηση ενδιαφέροντος ως το τέλος Δεκεμβρίου.

Βούτσης «sur mesure»

Μεγαλεία χθες για τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση (φωτό), που πρόβαρε επιτυχώς το νέο του κοστούμι. Πήγε στον ράφτη, έφτιαξε καινούργιο στα μέτρα του και υποδέχθηκε με τιμές τον πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι. Αυτή τη φορά όλα πήγαν καλά και το κουμπί στο σακάκι έκλεινε.

Σε αντίθεση με την επίσκεψη του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ, όπου όλοι παρατήρησαν ότι το παλιό κοστούμι δεν τον χωρούσε πια! Το κουμπί ήταν στο όριο της εκτόξευσης! Στο μεταξύ, ενδιαφέρον είχε και το λουκ του Αιγύπτιου προέδρου, με τα μαύρα γυαλιά του, τα οποία αποχωρίστηκε μόνο όταν μπήκε στο Κοινοβούλιο. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που σχολίασαν μάλιστα ότι ήταν ίδιος ο δικός μας ο... πλανητάρχης Τάσος Μπουγάς!

Ο καβγάς για το «πουλί»

Φίλη του αντιπροέδρου της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη (φωτό) είναι η τραγουδίστρια Ελένη Ροδά, η οποία έκλεισε το ωραίο ταβερνάκι που είχε στο Φάληρο και τραγουδούσε στους θαμώνες του λόγω κρίσης και παίζει στο θέατρο, καθώς λίγοι γνωρίζουν ότι υπήρξε και ηθοποιός.
«Θα ζήσω ελεύθερο πουλί» είναι το τραγούδι που αρέσει στον Νικήτα από το ρεπερτόριό της. Την πρωτιά μάλιστα του συγκεκριμένου άσματος διεκδικούσε η ίδια από τον συνάδελφό της, τον περίφημο Χρηστάκη, που το έκανε μεγάλη επιτυχία.
«Οι δυο τους μάλωναν για το ποιος το πρωτοείπε» μας αποκάλυψε ο αντιπρόεδρος Νικήτας Κακλαμάνης.



Keywords
Τυχαία Θέματα