Σήμα για βοήθεια από το Silver Alert, που απειλείται από τα χρέη

ΡΕΠΟΡΤΑΖΣήμα για βοήθεια από το Silver Alert, που απειλείται από τα χρέηΠαρασκευή, Νοέμβριος 28, 2014 - 16:58

Η οικονομική κρίση χτύπησε και τη Γραμμή Ζωής και οι υπεύθυνοι δίνουν μάχη για να κρατηθεί... ζωντανή η μη κυβερνητική οργάνωση που διαχειρίζεται το πρόγραμμα Silver Alert, καθώς έχουν μειωθεί δραματικά οι δωρεές. Ενδεικτικά, την περασμένη Τρίτη κόπηκε το ρεύμα στις εγκαταστάσεις της, λόγω

χρέους ύψους 8.000 ευρώ προς τη ΔΕΗ! Οπως σημειώνει στην «Espresso» ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Γραμμής Ζωής Γεράσιμος Κουρούκλης, η διακοπή της παροχής ρεύματος αποκαταστάθηκε 12 ώρες αργότερα, έπειτα από προσωπική παρέμβαση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού Αρθούρου Ζερβού. Ο ίδιος έδωσε διαβεβαιώσεις ότι έως το τέλος του έτους δεν θα διακοπεί ξανά η ηλεκτροδότηση και θα αναζητηθούν τρόποι για να δοθεί λύση στο πρόβλημα.


«Γίνονται διάφορες σκέψεις για το χρέος, όπως να καλυφθεί μέρος του με μικρή χορηγία από τη ΔΕΗ» τονίζει ο κ. Κουρούκλης, προσθέτοντας ωστόσο ότι η οργάνωση «που έχει επιδείξει σημαντικό έργο για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, αντιμετωπίζει αυτόν τον καιρό σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Οταν ο κόσμος λιμοκτονεί, θα κοιτάξει να κάνει δωρεές; Τα ετήσια λειτουργικά έξοδα του οργανισμού είναι περίπου 170.000 ευρώ. Τα μέλη μας μάς εξασφαλίζουν γύρω στα 50.000-70.000 ευρώ τον χρόνο, από τα οποία θα πρέπει να πληρωθούν οι εργαζόμενοι, να καλυφθούν τα έξοδα για τα τρία οχήματα κ.λπ. Προκύπτει "τρύπα" περίπου 100.000 ευρώ ετησίως».
Σύμφωνα με τους υπευθύνους της Γραμμής Ζωής, ποτέ δεν έχουν πάρει χρήματα από τον κρατικό κορβανά, αντιθέτως, ζητούμενο για τους ανθρώπους της είναι να γίνουν νέες χορηγίες από εταιρίες.


Μαρία Μεϊμάρη

Keywords
Τυχαία Θέματα