Στα «μαλακά ο βασιλιάς του τζόγου»!

ΡΕΠΟΡΤΑΖΣτα «μαλακά ο βασιλιάς του τζόγου»!Πέμπτη, Φεβρουάριος 26, 2015 - 16:23

«Καμπάνα» επτά χρόνων, αλλά με αναστολή έριξε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης στον επονομαζόμενο «βασιλιά του τζόγου» στη Βόρεια Ελλάδα Γιώργο Τεκτερίδη, που δικαζόταν για ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση.

Ο 65χρονος επιχειρηματίας (καταφέρνει να απασχολεί την κοινή γνώμη και τις Αρχές με τα καμώματά του τουλάχιστον μία δεκαετία) κατηγορούνταν ότι δικαιολόγησε κέρδη από «φρουτάκια» μέσω βεβαιώσεων του ΟΠΑΠ.

Ο Γιώργος Τεκτερίδης είχε γίνει γνωστός το 2002, όταν κατηγορήθηκε για τα καταστήματα με «φρουτάκια» που διατηρούσε στα Γιαννιτσά Πέλλας. Αίσθηση είχε κάνει η φωτογραφία του με τον τότε υπουργό Μακεδονίας-Θράκης Γιώργο Πασχαλίδη, στην οποία φαινόταν να κάθεται με άνεση και να συζητά με τον πανίσχυρο υπουργό του ΠΑΣΟΚ στο γραφείο του.
Τον Νοέμβριο του 2012 ο Τεκτερίδης είχε στήσει σκηνικό τρόμου στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Τότε είχε αδειάσει ένα μπιτόνι με εύφλεκτο υγρό στο γραφείο της διευθύντριας και είχε απειλήσει να βάλει φωτιά στο κτίριο και να αυτοπυρποληθεί, ζητώντας να του δώσουν τα χρήματα που είχε δεσμεύσει η Εφορία από τους λογαριασμούς του!


Χρειάστηκε να περάσουν 13 χρόνια από την έφοδο του ΣΔΟΕ στην επιχείρηση του 65χρονου στα Γιαννιτσά, όπου είχε εντοπιστεί ένα χτιστό χρηματοκιβώτιο, το οποίο περιείχε 1.000.000 ευρώ, 164.000 δολάρια και επιταγές, για να εκδικαστεί η υπόθεση! Οπως διαπιστώθηκε από την έρευνα που είχε γίνει τότε, ο Τεκτερίδης είχε πάρει δύο βεβαιώσεις από τον ΟΠΑΠ για διάφορα κερδισμένα δελτία που δικαιολογούσαν τα χρήματα τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή του.

Αποδέσμευση

Η δέσμευση των χρημάτων αυτών όμως ήταν ο λόγος που έσπρωξε τον 65χρονο να μπουκάρει στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ζητώντας την αποδέσμευσή τους.


Το επίμαχο ποσό είχε επιστραφεί τελικά στον Τεκτερίδη. Γεγονός που αποτέλεσε τη βάση της υπερασπιστικής γραμμής την οποία τήρησε ο δικηγόρος που τον εκπροσώπησε στο δικαστήριο, καθώς ο ίδιος δεν έδωσε το «παρών». Το δικαστήριο πάντως τον καταδίκασε με αναστολή.
Ο τότε διευθυντής του ΟΠΑΠ κατηγορήθηκε ότι έδωσε τις βεβαιώσεις, καθώς τα κέρδη δεν ήταν του επιχειρηματία, αλλά είχαν συγκεντρωθεί από διάφορα κερδισμένα δελτία άλλων παικτών σε δύο πρακτορεία της Θεσσαλονίκης. Για τον λόγο αυτό καταδικάστηκε -επίσης με αναστολή- για ψευδή βεβαίωση σε φυλάκιση τεσσάρων ετών, μετατρέψιμη προς 5 ευρώ την ημέρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα