Στα προάστια μεγάλη σπείρα ναρκωτικών

ΡΕΠΟΡΤΑΖΣτα προάστια μεγάλη σπείρα ναρκωτικώνΔευτέρα, Δεκέμβριος 21, 2015 - 14:03

Διοχέτευε στην αγορά μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης και ηρωίνης, με τη συμμετοχή αστυνομικού αλλά και του Σαντέρ Πεμάι, στενού συνεργάτη του Μάριαν Κόλα

Μέλος σπείρας, που διακινούσε μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης και ηρωίνης με τη συμμετοχή αστυνομικού, ήταν ένας στενός συνεργάτης του Αλβανού μακελάρη Μάριαν Κόλα, που ήταν παρών στην αιματηρή συμπλοκή

με αστυνομικούς στον Βύρωνα το 2010, όταν είχε σκοτωθεί ένας αθώος πολίτης και είχαν τραυματιστεί σοβαρά δύο αστυνομικοί του τμήματος Ληστειών της Ασφάλειας Αττικής.

Από τον Θεοδόση Π. Πάνου

Οταν ο Κόλα οργάνωσε τη μεγάλη απόδραση από τις Φυλακές Τρικάλων, τον Μάρτιο του 2013, και η ΕΛ.ΑΣ. τον καταδίωκε επί δύο μήνες στα βουνά της Στερεάς και της Ηπείρου, ο Σαντέρ Πεμάι βρισκόταν στη φυλακή. Είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 16 ετών και αποφυλακίστηκε πριν από περίπου έξι μήνες, κάνοντας χρήση των ευεργετικών διατάξεων του νόμου.


Ομως, η Δίωξη Ναρκωτικών τον συνέλαβε ξανά, καθώς συμμετείχε σε πολυδαίδαλη συμμορία διακίνησης ναρκωτικών και μάλιστα φέρεται ως αρχηγός της μιας εκ των πέντε ομάδων που την απάρτιζαν και είχε άμεση επαφή με τον έγκλειστο σε φυλακές της Μακεδονίας «εγκέφαλο» όλου του κυκλώματος. Η επιχείρηση για την εξάρθρωση της συμμορίας διεξήχθη ταυτόχρονα σε πολλές περιοχές της Αττικής και στα Χανιά.

Στα Χανιά

Σύμφωνα με άριστα διασταυρωμένες πληροφορίες της «Espresso», τρεις ημέρες προτού ξεκινήσει η επιχείρηση των αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών ο Σαντέρ Πεμάι είχε ταξιδέψει στα Χανιά για να παραδώσει σε συνεργάτη του ένα κιλό κοκαΐνης και ποσότητα ηρωίνης, που επρόκειτο να διακινηθούν στα κλαμπ της πόλης εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων. Ομως, τη στιγμή που ο επικίνδυνος κακοποιός παρέδωσε τα ναρκωτικά στον συνεργό του για να τα μεταφέρει σε χώρο απόκρυψης, συνελήφθη από τους αστυνομικούς που τον παρακολουθούσαν όλο αυτό το διάστημα, με αποτέλεσμα να εξαρθρωθεί το κομμάτι της συμμορίας που δραστηριοποιείται στην Κρήτη.

Μάλιστα, όπως προέκυψε από τις έρευνες της Δίωξης Ναρκωτικών, ένα μεγάλο κομμάτι των εγκληματικών οργανώσεων ασχολούνταν με την εισαγωγή και διακίνηση ναρκωτικών στις Φυλακές Κορυδαλλού.
Σύμφωνα με την Ασφάλεια Αττικής, άλλα 20 μέλη των υπόλοιπων ομάδων της οργάνωσης, ηλικίας από 20 έως 45 ετών, μεταξύ των οποίων και τα αρχηγικά, συνελήφθησαν μετά από εκτεταμένη επιχείρηση σε διάφορες περιοχές της Αττικής και συγκεκριμένα σε Ζεφύρι, Ανω Λιόσια, Σαλαμίνα, Παγκράτι, Κολωνό, Νέο Κόσμο και Βούλα. Δέκα από τους συλληφθέντες είναι Ελληνες, μεταξύ των οποίων ένας αστυνομικός, εννέα Αλβανοί και ένας Σύρος.

Ο Αλβανός μακελάρης και η τραγωδία στον Βύρωνα

Ηταν Φεβρουάριος του 2010, όταν οι αστυνομικοί του τμήματος Ληστειών της Ασφάλειας είχαν καταφέρει έπειτα από εντατικές έρευνες να εντοπίσουν την επικίνδυνη συμμορία των Αλβανών με τα καλάσνικοφ, που είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος στην Αττική. Μάλιστα, η συγκεκριμένη σπείρα είχε στο ενεργητικό της τουλάχιστον δύο ένοπλες συμπλοκές με άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. και τα ξημερώματα της ίδιας ημέρας είχαν ακινητοποιήσει στο Μαρούσι δύο αστυνομικούς, τους είχαν πάρει τον οπλισμό και τους είχαν δέσει με χειροπέδες στο τιμόνι του περιπολικού!

Οι έμπειροι άνδρες της Ασφάλειας είχαν στήσει καρτέρι σε μια γειτονιά του Βύρωνα για τους δύο κακοποιούς, τον Μάριαν Κόλα και τον άμεσο συνεργάτη του Σαντέρ Πεμάι, κοντά στο διαμέρισμα που χρησιμοποιούσαν για ορμητήριο. Οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν ένα κλεμμένο αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι δύο Αλβανοί. Ομως, η επιχείρηση πήρε δραματική εξέλιξη, καθώς ο Κόλα και ο Πεμάι πετάχτηκαν έξω από το όχημα κρατώντας στα χέρια τους χειροβομβίδες και απειλώντας να τινάξουν στον αέρα ολόκληρη τη γειτονιά!

Οι δύο επικίνδυνοι κακοποιοί αντάλλαξαν σφοδρά πυρά με τους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να βρει τον θάνατο ένας μεροκαματιάρης Αλβανός υδραυλικός, όταν βγήκε από το συνεργείο που διατηρούσε δίπλα στον φούρνο, όπου είχαν ταμπουρωθεί οι αδίστακτοι αλλοδαποί κακοποιοί και απειλούσαν να πετάξουν τις χειροβομβίδες που είχαν στην κατοχή τους! Επιπλέον, είχαν τραυματιστεί σοβαρά δύο αστυνομικοί, που είχαν δεχθεί τα πυρά των πάνοπλων ληστών, προτού λήξει η αιματηρή συμπλοκή με τη σύλληψή τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα