ΣΤΗ... ΣΕΝΤΡΑ: Η Εφη Αχτσιόγλου

ΠΟΛΙΤΙΚΗΗ «Espresso» κάνει dislike!ΣΤΗ... ΣΕΝΤΡΑ: Η Εφη ΑχτσιόγλουΠέμπτη, Απρίλιος 18, 2019 - 12:12

❱❱ Με τον πόνο χιλιάδων οφειλετών παίζει η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου, αφού το πολυαναμενόμενο -και πολυδιαφημισμένο- νομοσχέδιο των 120 δόσεων πάει από παράταση σε παράταση.

Ενώ επρόκειτο να κατατεθεί εντός των επόμενων ημερών στη Βουλή προκειμένου να ψηφιστεί έως τη Μεγάλη Τρίτη, προστίθεται

ακόμα μια αναβολή που υποβάλλει τους οφειλέτες στο μαρτύριο της... σταγόνας!

Η υπουργός Εργασίας υποχρεώνεται σε ακόμη μια καθυστέρηση, αφού το νομοσχέδιο σκόνταψε και πάλι στις αντιρρήσεις των δανειστών. Προτού «φάει πόρτα» η κυρία Αχτσιόγλου δήλωνε περιχαρής ότι «όλα είναι έτοιμα», όμως τώρα θα πρέπει να εξηγήσει γιατί το θέμα παραπέμπεται για τον Μάιο και αφού προηγουμένως συζητηθούν λεπτομέρειες στο πλαίσιο της τρίτης μεταμνημονιακής αξιολόγησης.

Αν και -προφανώς- γνώριζε τις αντιρρήσεις των δανειστών, η Εφη Αχτσιόγλου είχε επιδοθεί σε μια προεκλογικού τύπου καμπάνια διαφήμισης του νομοσχεδίου, περιγράφοντας πώς και πόσους θα ανακουφίσει. Την ίδια ώρα, οι δανειστές θεωρούν ότι «το θέμα έχει προφανείς δημοσιονομικές συνέπειες, ενώ επηρεάζει αρνητικά την κουλτούρα πληρωμών». Δηλαδή, οι οφειλέτες βρίσκονται στο επίκεντρο ενός κακόγουστου παιχνιδιού εντυπώσεων, με προφανή υπαιτιότητα της κυρίας Αχτσιόγλου, η οποία συνεχίζει να τάζει «λαγούς με πετραχήλια», ενώ στη συνέχεια έρχεται το «stop» των δανειστών.

Η ρύθμιση των 120 δόσεων έχει εξελιχθεί σε ένα γαϊτανάκι μικροκομματικών σκοπιμοτήτων, από τη μια, και ψυχρού υπολογισμού των δανειστών από την άλλη. Με αυτόν τον τρόπο, δηλαδή με τις απανωτές παρατάσεις, κρατούνται όμηροι χιλιάδες οφειλέτες, οι οποίοι περιμένουν πότε θα τελειώσει η διελκυστίνδα που παίζεται στην πλάτη τους, με αβέβαιο τέλος γι’ αυτούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα