ΣΤΗ... ΣΕΝΤΡΑ: Η Ρένα Δούρου

16:12 4/6/2018 - Πηγή: Espresso
ΠΟΛΙΤΙΚΗΗ «Espresso» κάνει dislike!ΣΤΗ... ΣΕΝΤΡΑ: Η Ρένα ΔούρουΔευτέρα, Ιούνιος 4, 2018 - 16:12

❱❱ Είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις που αυτοδιοικητικός οργανισμός ειρωνεύεται και επιτίθεται σε φορείς και κατοίκους που διαμαρτύρονται για την υποβάθμιση της περιοχής τους.

Την πρωτιά κέρδισε η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, η οποία, μόλις πληροφορήθηκε ότι ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος διέταξε εισαγγελική έρευνα για την κατάσταση στο Πεδίον του Αρεως,

εξέδωσε ανακοίνωση καυτηριάζοντας τη συμβολική κίνηση κατοίκων της περιοχής να βάψουν την πρόσοψη του «Green Park». Η ανακοίνωση αναφέρεται σε αυτόκλητους υπερασπιστές του Πεδίου, με σαφείς βολές προς τη Μιμή Ντενίση και τον Γιώργο Πατούλη, που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις, και ειρωνεύεται λέγοντας ότι «με μπατανόβουρτσες δεν πρασινίζει το πάρκο».

Μπορεί η κυρία Δούρου να μιλά για «θεατρινισμούς» και «πολιτικαντισμούς», και να βλέπει πολιτικά κίνητρα πίσω από τις πρωτοβουλίες, όμως η πραγματικότητα του πάρκου τής αφαιρεί κάθε δίκιο. Η θητεία της οδεύει προς ολοκλήρωση και το Πεδίον του Αρεως παραμένει άντρο εμπορίας ναρκωτικών, πορνείας και ακολασίας. Οταν πέσει το σκοτάδι, μαζεύονται ορδές εξαθλιωμένων τοξικομανών που κάνουν ουρά για να αγοράσουν τις δόσεις του θανάτου από τους εμπόρους, οι οποίοι στήνουν εκεί την «πραμάτεια» τους.

Την ίδια ώρα, άλλοι πουλάνε το κορμί τους, ικανοποιώντας κάθε αρρωστημένη επιθυμία αντί μερικών κερμάτων, και κάποιοι έχουν στήσει καταλύματα μέσα στις συστάδες θάμνων, ξέροντας ότι κανείς δεν θα τους απομακρύνει. Συμπλοκές και βία συμπληρώνουν το σκηνικό για τον μοναδικό πνεύμονα πρασίνου του κέντρου, για τον οποίο η κυρία Δούρου έγραφε στο πρόγραμμά της αυτολεξεί: «Αναλαμβάνουμε πλήρως την ευθύνη των 277 στρεμμάτων του πολύπαθου Πεδίου του Αρεως, ώστε οι πολίτες να χαίρονται τον σπουδαίο αυτό πνεύμονα πρασίνου και αναψυχής».

Στις διαμαρτυρίες η Ρένα Δούρου βλέπει ιδιοτελή κίνητρα, όμως προφανώς δεν βλέπει τι επικρατεί στο πάρκο, και αλίμονο σε όσους τολμήσουν να διαμαρτυρηθούν...

Keywords
Τυχαία Θέματα