ΣΤΗ... ΣΕΝΤΡΑ: Η Θεανώ Φωτίου

ΠΟΛΙΤΙΚΗΗ «Espresso» κάνει dislike!ΣΤΗ... ΣΕΝΤΡΑ: Η Θεανώ ΦωτίουΠαρασκευή, Μάρτιος 29, 2019 - 19:09

❱❱ Η Θεανώ Φωτίου μπορεί να περάσει στην Ιστορία με τη δήλωσή της για τα «ορφανά» γεμιστά, αλλά φαίνεται πως ούτε με αυτά χόρτασε τις απαιτήσεις των δανειστών.

Η κυρία Φωτίου είχε πει, προκαλώντας θυμηδία, αναφερόμενη στο σχέδιο της κυβέρνησης για να βγούμε από την κρίση: «Αλλωστε, τα γεμιστά είναι ελληνική

επινόηση. Με το τίποτα, όπως είναι τα γεμιστά, χορταίνει ολόκληρη οικογένεια. Ετσι θα τα καταφέρουμε!»

Το κακό είναι ότι το πολιτικό βατερλό της συνεχίζεται με όσα συμβαίνουν με τον νόμο για την επιδότηση ενοικίου. Η κυρία Φωτίου, που τον χρεώνεται, έχει κάνει τον κόσμο να τρέχει και ιδιοκτήτες να είναι στα μαχαίρια με ενοικιαστές.

Από τη μια ζητούν από τους ενοικιαστές ενεργά μισθωτήρια κι από την άλλη οι ιδιοκτήτες ζητούν αυξήσεις, μια και οι ενοικιαστές βρίσκονται στην ανάγκη να υπογράψουν νέα μισθωτήρια, ώστε να πάρουν το επίδομα ενοικίου. Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, οι συνολικές αιτήσεις που έχουν υποβληθεί στο σύστημα ανέρχονται σε 266.700, από τις οποίες οι 117.144 έχουν ήδη εγκριθεί, αντιστοιχούν σε επίδομα συνολικού μηνιαίου κόστους 14.400.000 ευρώ και αφορούν 313.154 άτομα (δικαιούχοι και μέλη των οικογενειών). Σε αναμονή βρίσκονται 98.911 αιτήσεις, άλλες 30.509 που υποβλήθηκαν έχουν ακυρωθεί και ενδεχομένως θα επανυποβληθούν, ενώ 18.592 έχουν απορριφθεί οριστικά.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το μεγαλύτερο πρόβλημα κατά τη διαδικασία υποβολής της αίτησης αφορά τα συμβόλαια με τους ιδιοκτήτες, τη διάρκεια και το αν έχουν δηλωθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ. Και όλα αυτά γιατί η κυβέρνηση και η αρμόδια υπουργός αποφάσισαν να ζητήσουν ενεργά μισθωτήρια, ώστε να μπορέσουν οι δικαιούχοι να πάρουν το επίδομα.

Βέβαια, ο στόχος της κυρίας Φωτίου με αυτό το τρικ ήταν να χάσουν αρκετοί τα χρήματα που θα μπορούσαν να πάρουν. Αποτέλεσμα, τα... γεμιστά να γίνουν σαλάτα, το μόνο στο οποίο ίσως ειδικεύεται η αρμόδια υπουργός!

Keywords
Τυχαία Θέματα