Συμπλοκές με πεινασμένους λαθραίους στη Μυτιλήνη

ΡΕΠΟΡΤΑΖΣυμπλοκές με πεινασμένους λαθραίους στη ΜυτιλήνηΠαρασκευή, Ιούλιος 10, 2015 - 13:14


Τελειωμό δεν έχουν τα επεισόδια που ξεσπούν σε καθημερινή πλέον βάση στη Λέσβο, με πρωταγωνιστές τους χιλιάδες εξαθλιωμένους αλλοδαπούς που καταφθάνουν συνεχώς στο νησί. Τελευταίο σοβαρό περιστατικό ήταν οι συμπλοκές μεταξύ προσφύγων και λαθρομεταναστών που διαδραματίστηκαν τη νύχτα της Τετάρτης μέσα στο λιμάνι της Μυτιλήνης. Εκατοντάδες Σύροι και Αφγανοί πιάστηκαν στα χέρια και αντάλλαξαν γροθιές και κλοτσιές,

με αποτέλεσμα να σημειωθούν τραυματισμοί και από τις δύο πλευρές, ενώ για να αποκατασταθεί η τάξη χρειάστηκε η επέμβαση της Ομάδας Ειδικών Αποστολών του Λιμενικού Σώματος.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, από σωματικό έλεγχο που έκαναν οι λιμενικοί στους αλλοδαπούς προέκυψε ότι κάποιοι «οπλοφορούσαν», έχοντας αιχμηρά αντικείμενα, ωστόσο η πληροφορία δεν επιβεβαιώνεται από τις Αρχές. Χθες το πρωί σημειώθηκε νέα εξέγερση στον καταυλισμό του Δήμου Λέσβου στον Καρά Τεπέ. Χιλιάδες παράτυποι μετανάστες, κυρίως Αφγανοί και Πακιστανοί, κατέλαβαν την κεντρική οδό που οδηγεί από την πόλη της Μυτιλήνης στην ανατολική και βόρεια Λέσβο διαμαρτυρόμενοι για την έλλειψη τουαλετών. Ωστόσο το βασικό τους αίτημα ήταν να τους χορηγηθούν χαρτιά, ώστε να μπορέσουν να φύγουν για την Αθήνα. Τελικά, περίπου στις 11.30 οι μετανάστες αποχώρησαν, αφού πολλοί από αυτούς οδηγήθηκαν στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής στη Μόρια της Λέσβου, ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία καταγραφής και απελευθέρωσής τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα