Τα διάσημα «υπερόπλα» των χάκερ

ΚΟΣΜΟΣΤα διάσημα «υπερόπλα» των χάκερΠέμπτη, Οκτώβριος 2, 2014 - 17:13

Μετά τα spam emails και τις ιντερνετικές διαφημίσεις, οι χάκερ έχουν στραφεί σε πιο διάσημα «όπλα» προκειμένου να χτυπήσουν τους υπολογιστές μας. «Κρυμμένοι» πίσω από τα ονόματα celebrities, οδηγούν τους χρήστες μηχανών αναζήτησης σε downloads που περιέχουν κακόβουλο λογισμικό και δίνουν πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα. Οι πιο «επικίνδυνοι» -παρά τη θέλησή τους- celebrities είναι, σύμφωνα με την εταιρία antivirus

McAfee, η Σέριλ Κόουλ από τους Βρετανούς και ο Τζίμι Κίμελ από τους Αμερικανούς σταρ.


Οι ειδικοί σε θέματα ασφαλείας του ίντερνετ ανακάλυψαν ότι το 15,2% των αναζητήσεων που πραγματοποιούνται για την 31χρονη τραγουδίστρια και κριτή του βρετανικού «X-Factor» οδηγεί σε links που είναι μολυσμένα με ιούς και spam, ποσοστό που αγγίζει το 19,4% στην περίπτωση του 46χρονου Αμερικανού παρουσιαστή. Συγκεκριμένα, οι αναζητήσεις με τις λέξεις-κλειδιά «Cheryl Cole downloads» και «Cheryl Cole mp4s» ήταν από τις πιο επικίνδυνες που εξετάστηκαν.
Αλλοι σταρ που συγκαταλέγονται στη λίστα των δέκα πιο «επικίνδυνων celebrities» της Βρετανίας είναι ο Ντάνιελ Ράντκλιφ με 13,1%, η Τζέσι Τζέι με 13% και ακολουθούν ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, ο Χάρι Στάιλς των One Direction, η Λίλι Αλεν και η Ρίτα Ορα.

Αντίστοιχα, από Αμερικανούς σταρ, πιο επικίνδυνοι μετά τον Κίμελ αποδεικνύονται ο dj Αρμιν βαν Μπιούρεν με 19,3%, ο ράπερ Flo Rida με 18,9% και ο Μπρους Σπρίνγκστιν με 18,8%, ενώ χαμηλότερα στη λίστα ακολουθούν η Μπρίτνεϊ Σπίαρς, ο Τζον Μπον Τζόβι και η Κριστίνα Αγκιλέρα. «Η επιθυμία των καταναλωτών να έχουν πρόσβαση στις τελευταίες πληροφορίες για τους σταρ μπορεί να τους καταστήσει ευάλωτους σε cyber επιθέσεις. Πολλοί δεν συνειδητοποιούν τους κινδύνους ασφαλείας στους οποίους εκθέτουν τους εαυτούς τους, όταν αναζητούν celebrity video ή φωτογραφίες online» εξηγεί η Σαμάνθα Χάμφρις - Σουίφτ, ανώτατο στέλεχος των McAfee Labs.


Τεχνικές όπως αυτές κατά τις οποίες οι χρήστες δελεάζονται προκειμένου να ανοίξουν έναν σύνδεσμο (γνωστές ως phising) εικάζεται ότι μπορεί να αποτελούν μέρος της cyber επίθεσης που οδήγησε στη διαρροή γυμνών φωτογραφιών σταρ σε online forums. Η McAfee προειδοποιεί ως εκ τούτου τους χρήστες του διαδικτύου να μην εμπιστεύονται δωρεάν downloads, να επισκέπτονται μόνο επίσημες ιστοσελίδες σταρ και να μη δίνουν προσωπικές πληροφορίες μέσω email.

Πετρίνα Καλαμβοκίδη

Keywords
Τυχαία Θέματα