Τα Οσκαρ «μπαίνουν» στη ζυγαριά

ΚΟΣΜΟΣΤα Οσκαρ «μπαίνουν» στη ζυγαριάΤρίτη, Ιανουάριος 13, 2015 - 17:44

Με τη σεζόν των απονομών να έχει ξεκινήσει δυναμικά, τα στοιχήματα έχουν αρχίσει να πέφτουν βροχή για τους πρωταγωνιστές που θα καταφέρουν να ξεχωρίσουν στις βασικές κατηγορίες. Οπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος οι πιο παρατηρητικοί θα ποντάρουν στους σταρ που είτε αδυνάτισαν είτε πάχυναν υπερβολικά στο όνομα της τέχνης, καθώς τέτοιου είδους μεταμορφώσεις επιβραβεύονται

συχνά με χρυσά αγαλματίδια.

Για τη φετινή σεζόν στα φαβορί συγκαταλέγεται ο Τζέικ Γκίλενχαλ, ο οποίος αφού έμεινε μισός για το «Nightcrawler», ξανάγινε διπλάσιος για να υποδυθεί τον μποξέρ στην ταινία «Southpaw», τη στιγμή που η «δική» μας Τζένιφερ Ανιστον στρογγύλεψε αρκετά το καλογραμμωμένο σώμα της για τις ανάγκες του ρόλου της στο «Cake». Αμφότεροι εξασφάλισαν έτσι αρκετές υποψηφιότητες για το 2015. Ο Ρόμπερτ ντε Νίρο ήταν ένας από τους πρώτους διδάξαντες του είδους. Για τον ρόλο του μποξέρ Τζο ΛαΜότα στην ταινία «Raging Bull» είχε αυξήσει αρχικά τη μυϊκή μάζα του για τις σκηνές του ρινγκ και εν συνεχεία είχε πάρει κιλά προκειμένου να υποδυθεί τον ΛαΜότα σε μεγαλύτερη ηλικία. Η ανταμοιβή του ήταν το Οσκαρ Ανδρικού Ρόλου.

Η αύξηση του βάρους βέβαια θεωρείται παιχνιδάκι μπροστά στη δραστική απώλεια κιλών, σαν αυτή στην οποία προχώρησε ο Κρίστιαν Μπέιλ για τον ρόλο του στο «The Machinist» το 2004. Ο Μπέιλ είχε χάσει 37 κιλά τρώγοντας μονάχα μια κονσέρβα τόνο και ένα μήλο την ημέρα. Φαίνεται όμως ότι αυτό δεν ήταν αρκετό για να του εξασφαλίσει κάποια διάκριση, γι' αυτό αμέσως μετά πήρε 45 κιλά, ώστε να υποδυθεί τον Μπρους Γουέιν στο «Batman Begins», τα οποία ξανάχασε για τον ρόλο του στο «The Fighter», ο οποίος -επιτέλους- του εξασφάλισε το πρώτο Οσκαρ στην καριέρα του.

Η περσινή μεταμόρφωσή του για τον «Οδηγό διαπλοκής» τού χάρισε ακόμη μία υποψηφιότητα για Οσκαρ, όμως είχε να κονταροχτυπηθεί με αυτήν του Μάθιου Μακόναχι. Ο Τεξανός σταρ έμεινε μισός προκειμένου να υποδυθεί πειστικά τον φορέα του AIDS στο «Dallas Buyers Club», κερδίζοντας έτσι το Οσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου. Η εν λόγω ταινία εξασφάλισε Οσκαρ και στον Τζάρεντ Λέτο, ο οποίος έχασε 15 κιλά για τον ρόλο του Ραγιόν και κέρδισε το χρυσό αγαλματίδιο Β' Ανδρικού Ρόλου. Στις γυναίκες, οι πιο αξιομνημόνευτες και πολυβραβευμένες μεταμορφώσεις ήταν της Σαρλίζ Θερόν που είχε πάρει βάρος για το «Monster» και της Ρενέ Ζελβέγκερ που είχε κάνει το ίδιο για το «Ημερολόγιο της Μπρίτζετ Τζόουνς».

Πετρίνα Καλαμβοκίδη

Δείτε τις φωτογραφίες:

Keywords
Τυχαία Θέματα