Τετ α τετ με τσούχτρες

ΡΕΠΟΡΤΑΖΤετ α τετ με τσούχτρεςΚυριακή, Ιούλιος 27, 2014 - 13:00

Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ κάθε λουομένου είναι διάφανος και θυμίζει ζελέ. Μπορεί να κάνει τα πάντα για να είναι διακριτική, αλλά το καυστικό «ταμπεραμέντο» των πλοκαμιών της παραμένει βαθιά χαραγμένο σε όποιον είχε συναπάντημα μαζί της.

Ο λόγος για τη μέδουσα ή τσούχτρα που μπορεί να χαλάσει με μία κίνηση τις διακοπές, καθώς τα πλοκάμια της περιέχουν ουσίες που προκαλούν από πόνο έως κάψιμο, κοκκίνισμα, φαγούρα, ακόμη και οίδημα σε πιθανή αλλεργική αντίδραση.

Επειδή όμως οι πιθανότητες να συμβεί κάτι τέτοιο δεν

είναι λίγες, καλό είναι να γνωρίζετε κάποια βασικά πράγματα προκειμένου να περιορίσετε τη «ζημιά». Μετά το τσίμπημα λοιπόν είναι πολύ βασικό να διατηρήσει κανείς την ψυχραιμία του. Επίσης, δεν πρέπει να χρησιμοποιήσει στο σημείο «επιθετικά» υγρά, όπως το ξύδι, το αλκοόλ, αλλά ούτε και το σάλιο για να το καθαρίσει.

Επίσης, τα ούρα, για τα οποία πολλοί υποστηρίζουν ότι κατευνάζουν το τσίμπημα, δεν έχει διαπιστωθεί επιστημονικά ότι όντως προσφέρουν κάτι. Τέλος, αποφύγετε και το νερό, επειδή είναι πιθανό να ενεργοποιήσει τα κύτταρα με την τοξική ουσία που έχουν μείνει στο δέρμα μετά την επαφή με τη μέδουσα.

Είναι πολύ σημαντικό να μην τρίψετε το σημείο επαφής και να αφαιρέσετε γρήγορα με ένα τσιμπιδάκι ή με ό,τι άλλο έχετε πρόχειρο, όπως χαρτί, πλαστικό, κοχύλι, ακόμη και κομμάτι από φύκι, τα υπολείμματα της μέδουσας που υπάρχουν πάνω στο χέρι σας και στη συνέχεια να ξεπλύνετε με νερό της θάλασσας.

Αν ο πόνος επιμένει, πάρτε ένα αναλγητικό και ζητήστε τη συμβουλή γιατρού. Εχετε κατά νου ότι για τα σημάδια του κακού συναπαντήματος με την τσούχτρα μπορεί να περάσουν και δεκαπέντε μέρες προτού εξαφανιστούν από το δέρμα σας.

Keywords
Τυχαία Θέματα