Το χωριό των κοντέινερ στο Σαν Φρανσίσκο

ΚΟΣΜΟΣΤο χωριό των κοντέινερ στο Σαν ΦρανσίσκοΤρίτη, Οκτώβριος 20, 2015 - 14:21

Με τις τιμές των ενοικίων να αγγίζουν ακόμη και τα 3.000 ευρώ για ένα δυάρι, πολλοί νέοι επαγγελματίες του Σαν Φρανσίσκο αναγκάστηκαν να γίνουν εφευρετικοί και δημιουργικοί για να καταφέρουν να επιβιώσουν. Στην προσπάθειά τους να μειώσουν το κόστος ζωής κατέφυγαν στο Οκλαντ, όπου τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί ένα αυτοσχέδιο χωριό που, αντί για σπίτια, έχει κοντέινερ πλοίων.

Αντί μόλις 530 ευρώ τον μήνα οι κάτοικοι

της Containercopia μπορούν να νοικιάσουν ένα μεταλλικό κουτί 15 τ.μ. και να το μετατρέψουν σε σπίτι, προσθέτοντάς του από τζαμένια παράθυρα, μέχρι μπάνιο, ηλεκτρικό και νερό. Μπορεί να στερείται πολυτέλειας, όμως θεωρείται κελεπούρι συγκριτικά με τη μέση τιμή ενοικίων στην περιοχή, που τον τελευταίο χρόνο έχει αυξηθεί κατά 20%, ξεπερνώντας ακόμη και το Μανχάταν.

Η ιδέα

Προς μεγάλη έκπληξη των ενοίκων τους, τα κοντέινερ αποδείχτηκαν άκρως κατάλληλα για σπίτια, αφού πρόκειται για στιβαρές κατασκευές, ανθεκτικές στο νερό και στα ακραία καιρικά φαινόμενα στα οποία εκτίθενται. Πίσω από την ιδέα κρύβονται ο Λουκ Αϊσμαν και η Χέδερ Στούαρτ, οι οποίοι, μη θέλοντας να δίνουν όλα τους τα χρήματα στο ενοίκιο, νοίκιασαν μια έκταση κοντά στο λιμάνι και τοποθέτησαν εκεί το δικό τους κοντέινερ. Εκτοτε το ζευγάρι άρχισε να αγοράζει περισσότερα από αυτά και να τα νοικιάζει ως φτηνότερη εναλλακτική για τους νέους επαγγελματίες που θέλουν να ζήσουν οικονομικά σε μια από τις ακριβότερες πόλεις των ΗΠΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα