Τους βρήκαν νεκρούς και αγκαλιασμένους στο κρεβάτι

ΡΕΠΟΡΤΑΖΤους βρήκαν νεκρούς και αγκαλιασμένους στο κρεβάτιΠέμπτη, Δεκέμβριος 27, 2018 - 17:19

❱❱ Μαζί στη ζωή, μαζί και στον θάνατο! Ραγίζει καρδιές η ιστορία ενός ηλικιωμένου ζευγαριού από το Πήλιο, μιας 74χρονης και ενός 68χρονου, οι οποίοι βρέθηκαν νεκροί και αγκαλιασμένοι στο κρεβάτι τους παραμονές των Χριστουγέννων.

Το άτυχο ανδρόγυνο από τα Ανω Λεχώνια ζούσε με τη συνδρομή του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι», άνθρωποι του οποίου το επισκέπτοταν τις καθημερινές και του παρείχαν φαγητό και φάρμακα. Η 74χρονη είχε καταπέσει το τελευταίο χρονικό διάστημα και είχε αποσκελετωθεί τόσο πολύ, με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται ακόμη και να σιτιστεί. Μάλιστα, στις αρχές του 2018 οι εργαζόμενοι του προγράμματος είχαν παρέμβει έτσι ώστε η ηλικιωμένη να φιλοξενηθεί από το Γηροκομείο Βόλου, όμως εκείνη δεν ήθελε να φύγει από το σπίτι της. Ο σύζυγός της ήταν καλύτερα στην υγεία του, όμως αντιμετώπιζε και εκείνος προβλήματα, ενώ κανένας τους δεν είχε βοήθεια από το οικογενειακό ή το φιλικό περιβάλλον.

Ασθενοφόρο

Το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής αυτό που αντίκρισε η κοινωνική λειτουργός του προγράμματος θα το θυμάται για μία ζωή. Ηταν 2 το μεσημέρι όταν επισκέφτηκε τους ηλικιωμένους για να δει τι ανάγκες είχαν για τις γιορτές και τους αντίκρισε νεκρούς στο κρεβάτι τους. Εντρομη ειδοποίησε το ΕΚΑΒ, ασθενοφόρο του οποίου έσπευσε στο σημείο, ενώ στο σπίτι πήγαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου και του Αστυνομικού Τμήματος Νότιου Πηλίου. Σύμφωνα με τον «Ταχυδρόμο», ο γιατρός του ΕΚΑΒ διαπίστωσε τον θάνατο και των δύο ηλικιωμένων που φαίνεται ότι βρίσκονταν στο κρεβάτι ξαπλωμένοι όταν συνέβη το μοιραίο. Στο πλαίσιο της ιατροδικαστικής εξέτασης αναμένεται να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια του σχεδόν παράλληλου θανάτου του ζευγαριού.

Ανάλογο περιστατικό έγινε και στη Λαμία, όπου ένας 82χρονος δεν άντεχε στη σκέψη ότι θα ζήσει χωρίς την 70χρονη σύζυγό του η οποία αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας και πέθανε. Λίγες ώρες αργότερα στο μεγάλο ταξίδι την ακολούθησε και ο άτυχος άντρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα