«Βεντέτα» ανάμεσα σε Anonymous Greece και Τράπεζα της Ελλάδος

ΡΕΠΟΡΤΑΖ«Βεντέτα» ανάμεσα σε Anonymous Greece και Τράπεζα της ΕλλάδοςΠέμπτη, Σεπτέμβριος 28, 2017 - 14:10

❱❱ Ενας διαδικτυακός πόλεμος έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) και στους Anonymous Greece, οι οποίοι φαίνεται πως το τελευταίο διάστημα έχουν βάλει στο μάτι την Κεντρική Τράπεζα

της χώρας και δεν δείχνουν διατεθειμένοι να βάλουν «φρένο».

Οι χάκερ ανακοίνωσαν μέσω του λογαριασμού τους στο facebook ότι άφησαν να διαρρεύσουν έγγραφα της ΤτΕ, διαθέτοντας μάλιστα και συγκεκριμένο λινκ για όποιον επιθυμούσε να τα διαβάσει. Η Τράπεζα της Ελλάδος σε ανακοίνωσή της υποστηρίζει ότι τα συγκεκριμένα αρχεία «είναι διαθέσιμα στο κοινό». Φαίνεται, ωστόσο, ότι οι Anonymous Greece δεν πρόκειται να σταματήσουν και προειδοποιούν για νέες κυβερνοεπιθέσεις.

Μετά τη «διαρροή» εγγράφων της ΤτΕ (και του υπουργείου Εσωτερικών) η Κεντρική Τράπεζα εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: «Οι ισχυρισμοί περί υποκλοπής και διαρροής βάσεων δεδομένων της Τραπέζης της Ελλάδος είναι παντελώς ανυπόστατοι. Οι φερόμενες ως αποκαλύψεις 1.217 αρχείων, που εμπεριέχουν διοικητικές αποφάσεις, παρουσιάσεις από συνέδρια και άλλα δεδομένα, δεν είναι τίποτε άλλο παρά στοιχεία που είναι ανακοινώσιμα και διαθέσιμα στο κοινό μέσα από τον δικτυακό τόπο της Τραπέζης της Ελλάδος».

Οι Anonymous Greece, πάντως, δεν άργησαν να δώσουν τη δική τους απάντηση, προειδοποιώντας μέσω του facebook για νέες επιθέσεις: «Προς Τράπεζα της Ελλάδος: Οταν μερικοί σάς παρακολουθούν και από στιγμή σε στιγμή μπορεί να πέσετε θύμα κυβερνοεπιθέσεων εσείς θα τα διαψεύσετε διότι δεν έχετε κάτι καλύτερο να πείτε! Να μας φοβάστε! Γιατί ποτέ δεν ξέρετε πότε θα καταρρεύσει όλο το σύστημά σας και μετά να δούμε τι θα έχετε να πείτε!»

Τη δράση των χάκερ παρακολουθεί στενά η ΕΛ.ΑΣ., ενώ αστυνομικές πηγές εκφράζουν φόβους ότι θα υπάρξει κλιμάκωση των κυβερνοεπιθέσεων τις επόμενες ημέρες.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα
Βεντέτα, Anonymous Greece, Τράπεζα, Ελλάδος,venteta, Anonymous Greece, trapeza, ellados