Βολές κατά ριπάς

Στα χαρακώματα βρίσκονται Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την ανακοίνωση του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα για τον κατηγορούμενο για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» Κωνσταντίνο Σακκά, ενώ ο «πόλεμος» μεταξύ των δύο κομμάτων φούντωσε μόλις έγινε γνωστή η ανάληψη ευθύνης από τρομοκρατική ομάδα του χτυπήματος στα γραφεία της Ν.Δ.

Η Ν.Δ. μέσα σε 24 ώρες

έχει εκδώσει δύο ανακοινώσεις, με τις οποίες επιτίθεται στην Κουμουνδούρου. Η τελευταία ανακοίνωση σχετίζεται και με την ανάληψη ευθύνης για το χτύπημα στα γραφεία της Συγγρού. Σε αυτή γίνεται ευθεία επίθεση στον κ. Τσίπρα, τον οποίο η Ν.Δ. καλεί να συνταχθεί με τη νομιμότητα, ενώ κατηγορεί το κόμμα του ότι παίζει παιχνίδια με τη φωτιά.

Μεταξύ άλλων, αναφέρεται στην ανακοίνωση: «Οταν οι τρομοκράτες γάζωναν με Καλάσνικοφ το γραφείο του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ο ΣΥΡΙΖΑ βάφτιζε τότε την επίθεση “προβοκάτσια”. Μιλούσε, χωρίς καμία ντροπή, για “παρακρατική τρομοκρατία” και για “παρακρατικές οργανώσεις φίλιες στη Νέα Δημοκρατία”. Η υπεράσπιση ή η ανοχή σε κουκουλοφόρους, τρομοκράτες και εγκληματίες είναι παιχνίδι με τη φωτιά. Ελπίζουμε ο κ. Τσίπρας και τα στελέχη του να βρουν το θάρρος να συνταχθούν με τη νομιμότητα και να καταδικάσουν ευθέως τρομοκράτες και υποστηρικτές τους, όπως και το παράνομο Indymedia που φιλοξενεί τις προκηρύξεις τους. Οχι όμως με μισόλογα και “ήξεις αφήξεις”. Αμεσα, ξεκάθαρα και απόλυτα».

Στα «γαλάζια» πυρά απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ: «Για να μας κάνουν να ξεχάσουμε τα καθημερινά τους εγκλήματα εις βάρος του ελληνικού λαού επιστρατεύουν φτηνά επικοινωνιακά κόλπα ακροδεξιάς κοπής. Η ελληνική κοινωνία τούς έχει καταλάβει. Οι μέρες τους είναι μετρημένες». Επιπλέον προχθές ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του έκανε λόγο για δικαστική αυθαιρεσία που αφορά τη συνέχιση της προφυλάκισης του Σακκά. Το σχόλιο προκάλεσε την αντίδραση της Ν.Δ., η οποία σε ανακοίνωσή της έκανε λόγο για στήριξη από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε «κάθε λογής κατηγορούμενο για αναρχία και τρομοκρατία».

Αναλυτικά, από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε ανακοίνωση, στην οποία τονίζεται: «Ας αφήσει ο ΣΥΡΙΖΑ τα μαθήματα Δημοκρατίας και τις υποδείξεις στη Δικαιοσύνη για προστασία κατηγορουμένων για τρομοκρατία. Ας σεβαστεί, έστω και μία φορά, τους θεσμούς και ας πάψει να υπερασπίζεται κάθε λογής κατηγορούμενο για αναρχία και τρομοκρατία».

Η Νέα Δημοκρατία και προσωπικά ο Αντώνης Σαμαράς είναι αποφασισμένοι να ασκούν σκληρή αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ, αφού το κλίμα πόλωσης, όπως τουλάχιστον δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, την ωφελεί αρκετά.

ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ

Keywords
Τυχαία Θέματα