«Βόμβα» καρκίνου σε σαπούνια και οδοντόκρεμες!

16:32 1/6/2018 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΠΡΟΣΟΧΗ!«Βόμβα» καρκίνου σε σαπούνια και οδοντόκρεμες!Παρασκευή, Ιούνιος 1, 2018 - 16:32

❱❱ Χημική ουσία που βρίσκεται σε πάνω από 2.000 προϊόντα (από σαπούνια μέχρι οδοντόκρεμες) συνδέεται με ανάπτυξη όγκων στο παχύ έντερο

Αντιμικροβιακή ουσία που χρησιμοποιείται σε σαπούνια, οδοντόκρεμες, καλλυντικά, ακόμα και σε παιχνίδια, φέρεται ότι ευνοεί την εκδήλωση καρκίνου. Η τρικλοσάνη (triclosan), συστατικό που χρησιμοποιείται σε περισσότερα από 2.000 καταναλωτικά προϊόντα, συνδέεται με τη φλεγμονή του παχέος εντέρου και την ανάπτυξη κακοήθειας.

Σύμφωνα με νέα,

μεγάλη αμερικανοκινεζική επιστημονική έρευνα, που βασίστηκε στη μελέτη πειραματόζωων, η τρικλοσάνη αλλάζει δραστικά τη σύσταση των μικροβιακών κοινοτήτων που ζουν μέσα στο παχύ έντερο. Οι ερευνητές από αμερικανικά και κινεζικά πανεπιστήμια, με επικεφαλής τον κινεζικής καταγωγής Γκουοντόνγκ Ζανγκ του πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης στο Αμχερστ, πειραματίστηκαν με ομάδες ποντικιών, τα οποία επί τρεις εβδομάδες έτρωγαν τροφές που περιείχαν τρικλοσάνη σε διάφορετικές συγκεντρώσεις.

Οπως διαπιστώθηκε, ακόμη και η βραχύχρονη χρήση της ουσίας σε χαμηλές δόσεις προκάλεσε στα ποντίκια χρόνια φλεγμονή του παχέος εντέρου και επιδείνωσε την προϋπάρχουσα φλεγμονώδη νόσο του εντέρου και τον καρκίνο του εντέρου που σχετίζεται με τη συγκεκριμένη φλεγμονή. Το triclosan αύξησε το μέγεθος των καρκινικών όγκων και μείωσε το προσδόκιμο ζωής των πειραματόζωων.

«Τα ευρήματά μας αυτά δείχνουν πρώτη φορά ότι η τρικλοσάνη μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία του εντέρου» δήλωσε ο δρ Ζανγκ. Αξίζει να σημειωθεί ότι προηγούμενες μελέτες έχουν ανιχνεύσει τον αντιμικροβιακό παράγοντα, ο οποίος είναι δραστικός εναντίον των θετικών και των αρνητικών κατά Gram μικροοργανισμών, στα δείγματα ούρων περίπου του 75% των ανθρώπων. Η αποφυγή του είναι ουσιαστικά αδύνατη, λόγω της μεγάλης εξάπλωσής του σε τόσα προϊόντα!

«Επειδή ακριβώς αυτή η ουσία χρησιμοποιείται ευρέως, η μελέτη μας δείχνει ότι υπάρχει επείγουσα ανάγκη να αξιολογηθεί περαιτέρω η επίπτωσή της στην υγεία του εντέρου» ανέφεραν οι ερευνητές.

Keywords
Τυχαία Θέματα