Ζάκυνθος: Εταιρία από το Κατάρ έκανε μήνυση για τις φωτιές

ΡΕΠΟΡΤΑΖΖάκυνθος: Εταιρία από το Κατάρ έκανε μήνυση για τις φωτιέςΠέμπτη, Σεπτέμβριος 28, 2017 - 17:55

❱❱ Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για τις αλλεπάλληλες πυρκαγιές στη Ζάκυνθο υπέβαλε η επενδυτική εταιρία του Κατάρ λίγες μέρες μετά την ανακοίνωσή της ότι αποχωρεί από τη χώρα!

Την αναφορά κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η εταιρία PIMANA S.A., θυγατρική της κρατικής επενδυτικής εταιρίας του εμιράτου

AL RAYYAN, υποστηρίζοντας ότι οι πυρκαγιές «ματαιώνουν σε μεγάλο βαθμό τη νομική δυνατότητα της εταιρίας να προχωρήσει στην τουριστική αξιοποίηση της περιοχής».

Η προσφυγή στη Δικαιοσύνη έρχεται λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση με την οποία η εταιρία του Κατάρ είχε μιλήσει για ουσιαστικό «μπλοκάρισμα» των επενδυτικών δραστηριοτήτων της στη χώρα. Οπως εξηγείται στην αναφορά, οι πυρκαγιές παγώνουν κάθε προσπάθεια επένδυσης, αφού θα κηρυχθούν αναδασωτέα ένα μεγάλο ή περισσότερα τμήματα, τα οποία περικλείουν τις εκτάσεις που έχουν αγοραστεί και ανήκουν στην ιδιοκτησία τους.

«Ηδη ένα τμήμα τής άνω αγορασθείσης εκτάσεως έχει καεί, μεγάλη δε έκταση που περιβάλλει την ιδιοκτησία μας έχει επίσης καεί. Οι αρμόδιες Αρχές -ορθώς πράττοντας- κήρυξαν αναδασωτέες τις καμένες δασικές περιοχές, με συνέπεια σύμφωνα με τον ν. 998/79 στις κατεστραμμένες εκ της πυρκαγιάς περιοχές να απαγορεύονται για 30 χρόνια οι μεταβιβάσεις καθώς και η ανέγερση οικοδομών, κτισμάτων και εν γένει εγκαταστάσεων» γράφει η αναφορά.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα