Άμεση επαναπρόσληψη του συναδέλφου Κ.Α στο κοινωνικό φροντιστήριο της ΜΚΟ των παιδικών χωριών SOS

ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ

Άλλη μια ακαδημαϊκή χρονιά ξεκίνησε με χιλιάδες συναδέλφους να αγωνιούν και να μην γνωρίζουν εάν, πόσες ώρες, που, και με τι συνθήκες θα εργαστούν. Έτσι και ο συνάδελφος Κ.Α., που την περσινή χρονιά εργάζονταν στην Μ.Κ.Ο των παιδικών χωριών SOS που διατηρεί κοινωνικό φροντιστήριο στο κέντρο της πόλης, ενημερώθηκε στις 7/9!, και μετά από δική του τηλεφωνική επικοινωνία ότι δεν θα συνεχίσει να εργάζεται στο φροντιστήριο.

Αυτή η αθώα για την λογική

των εργοδοτών κίνηση αφήνει ξεκρέμαστο και χωρίς ώρες εργασίας τον συνάδελφο καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις τα φροντιστήρια έχουν ήδη διαμορφώσει διδακτικό πρόγραμμα και έχουν προχωρήσει σε πρόσληψη προσωπικού. Στο τέλος της προηγούμενης ακαδημαϊκής χρονιάς και με την λήξη της σύμβασης εργασίας ο συνάδελφος είχε λάβει την προφορική διαβεβαίωση ότι θα εξακολουθήσει να εργάζεται και φέτος, με την εργοδοσία να νίπτει τώρα τας χείρας της βασιζόμενη στην εργασιακή ζούγκλα που έχει διαμορφωθεί στον καιρό των μνημονίων. Ο συνάδελφος απευθύνθηκε στο σωματείο και στην τηλεφωνική επικοινωνία μας με τους υπεύθυνους εκπαίδευσης δεν δίστασαν να τον λασπολογήσουν υποστηρίζοντας ότι δεν ήταν τυπικός στις υποχρεώσεις του, κάτι που διαψεύδουν τόσο οι υπόλοιποι συνάδελφοι στο φροντιστήριο όσο και οι γονείς και οι μαθητές. Πραγματικά προξενεί αλγεινή εντύπωση και ερωτήματα μια Μ.Κ.Ο. που προσφέρει βοήθεια και δικαίωμα στην μόρφωση σε παιδιά που αντιμετωπίζουν ποικίλα προβλήματα από μικρή ηλικία, να καταφεύγει σε τέτοιες πρακτικές και να επιτίθεται σε έναν εργαζόμενο στερώντας του αναιτίως το δικαίωμα στην εργασία.

ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον κλάδο μας λόγω της έλλειψης Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με τα ανύπαρκτα εργασιακά δικαιώματα έχει γίνει πλέον αφόρητη. Ένα από τα κομβικά σημεία των ΣΣΕ που ίσχυαν, και δεν θα επιτρέψουμε ως Σωματείο να καταστρατηγηθεί, αποτελούσε ο όρος που δέσμευε τους εργοδότες να μας επαναπροσλαμβάνουν ή να μας ενημερώνουν το αργότερο μέχρι 10 Ιούλη για την νέα σχολική χρονιά, διαφορετικά υποχρεώνονται να μας καταβάλουν αποζημίωση απόλυσης. Ο όρος αυτός αποτελούσε ένα ελάχιστο δίκτυ προστασίας στην εργασιακή ανασφάλεια που βιώνουμε και ένας από τους όρους που λυσσαλέα οι εργοδότες μάχονται να καταργήσουν. Η δέσμευση του εργοδότη για την επόμενη σχολική χρονιά αλλά και η μετατροπή των συμβάσεών μας σε αορίστου χρόνου μετά από δυο συνεχόμενες συμβάσεις ορισμένου χρόνου αποτέλεσε και αποτελεί κομβικό σημείο για το ΣΜΕΘ και το βασικό σημείο προστριβής του Σωματείου με τις εργοδοτικές οργανώσεις το 2011 στην προσπάθεια μας να υπογραφεί ΣΣΕ.

Η εργασιακή ανασφάλεια, η αδυναμία να σχεδιάσουμε τις ζωές μας και η ασυδοσία των εργοδοτών δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνεχιστεί. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συμπαρασταθούν ολόπλευρα στον συνάδελφο Κ.Α. και σε όποιον άλλο συνάδελφο διεκδικεί τα δικαιώματα του. Σας καλούμε όλους να αγωνιστούμε μαζί για την υπογραφή και προπαντός την εφαρμογή μιας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Σωματείο Μισθωτών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκηςαπόλυση εκπαιδευτικούπαιδικά χωριά sos
Keywords
Τυχαία Θέματα