Αποτελέσματα εκλογών Συλλόγου ΠΕ Αν. Αττικής "Ο Σωκράτης": Εκκωφαντική αποδοκιμασία των δυνάμεων του κυβερνητικού συνδικαλισμού

Ανακοινώσεις

Ανεξάρτητοι Εκπαιδευτικοί

της Απέναντι Όχθης

του Συλλόγου Π.Ε. Αν. Αττικής «Ο Σωκράτης»

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Π.Ε. ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ « Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ»

Εκκωφαντική αποδοκιμασία των δυνάμεων του κυβερνητικού συνδικαλισμού

Μεγάλη άνοδος του ρεύματος του ανεξάρτητου αγωνιστικού συνδικαλισμού

Συγκριτικά αποτελέσματα εκλογών

για αντιπροσώπους στη ΔΟΕ (2011-2013)

ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ

2013

ΨΗΦΟΙ

2013

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ

2011

ΨΗΦΟΙ

2011

ΣΥΝΕΔΡΟΙ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

ΤΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ

ΟΧΘΗΣ

356

( 40,5%)

4

235

(26,65%)

3

ΕΣΑΚ-ΔΕΕ

ΠΑΜΕ

488

(55,5%)

5

455

(51,65%)

5

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

( 1 )

29

(3,5%)

-------

( ΠΑΣΚ)

97

(11%)

1

-----------

(2 )

--------

---------

(ΔΑΚΕ)

94

(10,7%)

-------

(1). Στις εκλογές στο Σύλλογό μας η ΠΑΣΚ κατέβηκε σαν Ανεξάρτητη Δημοκρατική Συνεργασία Εκπαιδευτικών .

(2). Η ΔΑΚΕ δεν κατάφερε να κατεβάσει ψηφοδέλτιο.

Συναδέλφισσες-οι, η αποδοκιμασία των δυνάμεων του κυβερνητικού συνδικαλιστικού κατεστημένου ( ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ ) είναι το πολύ ελπιδοφόρο μήνυμα των εκλογών του Συλλόγου μας.

Σαν Ανεξάρτητοι Εκπαιδευτικοί Της Απέναντι Όχθης, χαιρετίζουμε όσους συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία ( και ιδιαίτερα τις εθελόντριες της εφορευτικής επιτροπής) και έστειλαν μήνυμα αλλαγής της πορείας του συνδικάτου.

Ευχαριστούμε θερμά όσες και όσους μας εμπιστεύτηκαν δίνοντάς μας δύναμη να συνεχίσουμε το συλλογικό αγώνα ενάντια στις αντιεκπαιδευτικές και αντιλαϊκές μνημονιακές πολιτικές Ε.Ε.- Δ.Ν.Τ.- Συγκυβέρνησης.

Η μεγάλη αύξηση της δύναμης του σχήματός μας ( + 121 ψήφοι, + 14%, + 1 αντιπρόσωπος), δεν αποτελεί για μας αυτοσκοπό. Δεν μας ενδιαφέρει να κάνουμε τους αγώνες μας ψήφους. Προσπαθούμε για το αντίθετο: με τη δύναμη που μας δίνετε να προσπαθήσουμε με καλύτερους όρους μέσα από συλλογικά όργανα και διαδικασίες για την κινητοποίηση και τη συμμετοχή στους αγώνες της βάσης των εκπαιδευτικών.

Η ενότητα και η συμμετοχή όλων μας είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για να έχουμε τους αναγκαίους νικηφόρους αγώνες για:

- Την προάσπιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα του σχολείου

- Το δικαίωμα για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους

- Να σταματήσουμε το ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας και αγαθών

- Να ανατρέψουμε μνημόνια , δανειακές συμβάσεις και τις πολιτικές της λυκοσυμμαχίας κεφαλαίου -Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ. και τους ντόπιους πολιτικούς εκφραστές τους

- Να γυρίσουμε σελίδα στη ΔΟΕ κάνοντας παρελθόν τις πλειοψηφίες του σάπιου κυβερνητικού γραφειοκρατικού συνδικαλισμού της υποταγής , της ήττας και της συνδιαλλαγής με την εξουσία

Συναδέλφισσες-οι, συνεπείς με τις θέσεις και τις δεσμεύσεις μας, σαν ανεξάρτητο αγωνιστικό σχήμα αυτοοργάνωσης, στο συνέδριο της ΔΟΕ θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις για την ανατροπή των συσχετισμών στην Ομοσπονδία και για ένα διεκδικητικό πλαίσιο που θα βάζει ξεκάθαρα και μαχητικά στο προσκήνιο τις ανάγκες και τις επιδιώξεις μας. Κυρίως όμως για ένα πρόγραμμα δράσης που με την κατάλληλη προετοιμασία και οργάνωση από την επόμενη μέρα του συνεδρίου θα οδηγήσει στην άνοιγμα των αναγκαίων αγώνων όλων των εκπαιδευτικών , όλων των εργαζομένων. Για μια πολιτική απεργία διαρκείας σύγκρουσης και ανατροπής, από την πρώτη μέρα των μαθημάτων που θα καλεί σε συμπαράταξη όλον τον κόσμο της εργασίας , με διαδηλώσεις και καταλήψεις και με παράλληλες πολυποίκιλες δράσεις από την πλούσια εμπειρία του εκπαιδευτικού και εργατικού κινήματος. Αγώνες που δεν θα οργανωθούν και δε θα διαχειρίζονται από τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία που θα τους ξεπουλήσει στην πρώτη ευκαιρία αλλά από όλους εμάς, από τη βάση των εργαζομένων.

Το διακύβευμα είναι μεγάλο:

Μας έχουν κηρύξει τον πόλεμο για τη δική τους επιβίωση: την αύξηση των κερδών τους .

Αγωνιζόμαστε για τη δική μας επιβίωση: να πάρουμε πίσω τη ζωή που μας κλέβουν.

Στον πόλεμό τους απαντάμε με πόλεμο.

Tags: Ανεξάρτητοι εκπαιδευτικοί της Απέναντι Οχθης
Keywords
Τυχαία Θέματα