Αύριο οι εκλογές φοιτητών και σπουδαστών

p1 {font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:12px;margin-left:8px;margin-right:8px;margin-top:4px;margin-bottom:4px;text-align:justify;}

Αύριο Τετάρτη ανοίγουν οι κάλπες των φοιτητικών και σπουδαστικών εκλογών στις σχολές των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ όλης της χώρας. Οι δυνάμεις της ΚΝΕ, όπως και οι φοιτητές και σπουδαστές που συσπειρώνονται στο Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) καλούν τους φοιτητές και τους σπουδαστές να προσέλθουν μαζικά στις εκλογές

και να επιλέξουν τα ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής ΚΣ.

Οι φοιτητικές εκλογές διεξάγονται στον απόηχο των βουλευτικών εκλογών της 6ης Μάη και των όσων ακολούθησαν, με τα εκβιαστικά διλήμματα να φουντώνουν και την κοροϊδία των εύκολων λύσεων σιγά σιγά να αποκαλύπτεται. Η ΚΝΕ καλεί τους φοιτητές και τους σπουδαστές να προσέλθουν στις κάλπες των συλλόγων τους με κριτήριο τη ζωή τους, τα όσα ζουν μέσα κι έξω από τις σχολές καθώς τα όσα συμβαίνουν στα ΑΕΙ είναι ακριβώς συνάρτηση της γενικότερης πολιτικής που ακολουθείται. Οι δυνάμεις που αναμετρούνται στις φοιτητικές εκλογές είναι οι ίδιες πολιτικές δυνάμεις που αναμετρούνται και στην κοινωνία. Και αυτές οι δυνάμεις έχουν στραμμένα τα μάτια στις φοιτητικές κάλπες για να αξιοποιήσουν το όποιο αποτέλεσμα στο μετεκλογικό σκηνικό της 6ης Μάη.

Οι δυνάμεις της ΚΝΕ καλούν τους φοιτητές να κάνουν τις εκλογές έναν αγωνιστικό σταθμό στο πλαίσιο της πάλης τους για όλα όσα τους ανήκουν στις σπουδές και στη ζωή: «Δε θα γίνουμε σκλάβοι του 21ου αιώνα. Οργάνωση - Αντεπίθεση για μόρφωση, δουλειά» είναι το σύνθημα - κάλεσμα προς τους φοιτητές για να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής ΚΣ.

Ζήλεψαν το μπόνους των 50 εδρών...!

Η πρόθεση των παρατάξεων ΠΑΣΠ και ΔΑΠ να νοθεύσουν όπου μπορούν τη διαδικασία των εκλογών και να αποσπάσουν ευνοϊκά γι\' αυτούς αποτελέσματα επιβεβαιώνεται με κραυγαλέο τρόπο στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας. Τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής που διόρισε η ΠΑΣΠ στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων Τροφίμων αποφάσισαν κατά πλειοψηφία, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, τα λευκά ψηφοδέλτια να καταγραφούν υπέρ της πρώτης δύναμης! Πρόκειται για ξεκάθαρη προσπάθεια νόθευσης του εκλογικού αποτελέσματος, με στόχο να διατηρηθούν με κάθε μέσο και τρόπο αμετάβλητοι οι συσχετισμοί δύναμης στο ΔΣ.

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών με ανακοίνωσή του καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις αυτές από την ΠΑΣΠ, που συνιστούν ουσιαστικά αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος. «Απαιτούν - συνεχίζει η καταγγελία του ΜΑΣ - να ψηφίσουν οι εγγεγραμμένοι στο σύλλογο και με πάσο, κάτι που επίσης δεν αναγνωρίζεται από τον εκλογικό τους κανονισμό». Το ΜΑΣ καλεί όλους τους φοιτητές που είναι παιδιά εργατικών - λαϊκών οικογενειών να γυρίσουν την πλάτη στην ΠΑΣΠ, που, για ακόμη μία χρονιά, επιχειρεί να μεθοδεύσει και να αλλοιώσει το αποτέλεσμα των φοιτητικών εκλογών.

Keywords
Τυχαία Θέματα