Διάσημες σκηνές ταινιών σε οθωμανικό στυλ

Tweet

Ο Τούρκος καλλιτέχνης και εικονογράφος, Murat Palta, σχεδίασε μια σειρά από μοτίβα για την διπλωματική του εργασία που συνδυάζουν το σύγχρονο δυτικό κινηματογράφο με την παραδοσιακή οθωμανική κουλτούρα σε στυλ art. Πριν προχωρήσουμε στα περαιτέρω, ας δώσουμε το χρονικό και το τοπικό πλαίσιο.

Η Οθωμανική Αυτοκρατορία ήταν σε διάρκεια μια από τις μεγαλύτερες αυτοκρατορίες στην ιστορία. Συχνά λέγεται και τούρκική αυτοκρατορία

η οποία υπάγεται στον 16ο και 17ο αιώνα όπου και παίρνει τα χαρακτηριστικά της Οθωμανικής αυτοκρατορίας υπό την βασιλεία του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπούς όπου περιείχε 32 επαρχίες στην αρχή του 17ου αιώνα. Η τέχνη της τότε εποχής εμφανιζόταν σε υφάσματα και είχε αρκετά λεπτομερή σχέδια, μοτίβα και πολύχρωμες σκηνές πράγμα που προσπάθησε το έργο του Palta να αναδείξει. Οι απεικονίσεις του εικονογράφου περιέχουν κλασικές σκηνές ταινιών της σύγχρονης ιστορίας σε οθωμανικό μοτίβο και τέλεια απεικόνιση των σκηνών. Η ιδιότροπη αυτή δισδιάστατη αισθητική είναι μια έξυπνη ενσωμάτωση της τουρκικής αρχιτεκτονικής στο σήμερα.

Δείτε παρακάτω:

The shining

Terminator 2

Star Wars

Scarface

Pulp Fiction

Inception

Godfellas

Godfather

Alien

A Clockwork Orange

Tags: Murat Palta Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα