Δικαστήριο αποκλείει το Παν. Νοσοκομείο Έβρου από τη διεκδίκηση χρημάτων από πολυεθνική - Τι λέει ο διοικητής

Τον αποκλεισμό του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Έβρου (ΠΓΝΕ) από τη διεκδίκηση της επιστροφής χρημάτων που αφορούν αγορά ορθοπεδικών υλικών της αμερικανικής Johnson & Johnson, που διακινούσε η ευρωπαϊκή εταιρία De Puy, «με φουσκωμένες κατά 35% τιμές», καταγγέλλει ο διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος Δημήτρης Αδαμίδης.

Σύμφωνα με τον κ. Αδαμίδη η εν λόγω εταιρία «διακινούσε

στην Ευρώπη ορθοπεδικά υλικά με φουσκωμένες τιμές κατά 35%, με το 20% να πηγαίνει σε τσέπες ορισμένων γιατρών και το 15% στην εταιρία, με αποτέλεσμα να ζημιωθούν την περίοδο 2000-2006 κατά 12 εκατ. ευρώ 114 ελληνικά νοσοκομεία, μεταξύ των οποίων και τα νοσοκομεία Αλεξανδρούπολης και Διδυμοτείχου».

Αναφέρει πως «το Νοέμβριο του 2016, άρχισε η δίκη 14 στελεχών της εταιρίας» και ενίσταται γιατί «μετά από πολλές διακοπές, έφτασε στο σημείο ν' αποκλείσει όλα τα ενοποιημένα νοσοκομεία από την παράσταση πολιτικής αγωγής». Ο διοικητής του ΠΓΝΕ σημειώνει πως «είχαν προηγηθεί δίκες γιατρών σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα που καταδικάστηκαν σε βαριές ποινές για την ίδια υπόθεση», υπογραμμίζοντας ότι μεταξύ των καταδικασθέντων «δεν υπήρχαν γιατροί του ΠΓΝΕ».

Χαρακτηρίζει «έωλο» το επιχείρημα ότι «δεν δικαιούται το ΠΓΝΕ να διεκδικεί τα κλεμμένα για λογαριασμό του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης και του Γενικού Νοσοκομείου Διδυμοτείχου» εκτιμώντας πως ουσιαστικά «δεν αναγνωρίζει το δικαστήριο πως το ΠΓΝΕ αποτελεί συνέχεια των δύο νοσοκομείων που το συναποτελούν ως νομικό πρόσωπο». Εκφράζει την έκπληξή του δεδομένου ότι «το ΠΓΝΕ κληρονόμησε την περιουσία των δύο νοσοκομείων, το προσωπικό και τα χρέη τους, τα οποία πλήρωσε στο ακέραιο». Καταγγέλλει την προαναφερθείσα δικαστική απόφαση υποστηρίζοντας πως βάση αυτής «είμαστε κληρονόμοι-συνεχιστές των δύο νοσοκομείων μόνο ως προς τις υποχρεώσεις και όχι ως προς το δικαίωμα επιστροφής των κλεμμένων».

Τέλος ο κ. Αδαμίδης διαμηνύει: «Το ΠΓΝΕ θα εξαντλήσει κάθε νόμιμο μέσο για την αποκατάσταση της δικαιοσύνης και την υπεράσπιση των συμφερόντων των πολιτών», εκτιμώντας πως «η απόφαση αυτή που αφορά κατ' αρχάς το ποινικό σκέλος της υπόθεσης μειώνει μεν αλλά δεν μηδενίζει τις πιθανότητες να διεκδικήσουμε την επιστροφή των κλεμμένων, πράγμα που θα κάνουμε καταθέτοντας αγωγή κατά της εν λόγω εταιρίας».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Έβρουπολυεθνική εταιρείαδικαστήριοJohnson & Johnson
Keywords
Τυχαία Θέματα