Δημοκρατικό δικαίωμα οι μαθητικές καταλήψεις, αρκεί να μην γίνονται!

Παίρνοντας το ρόλο του ντεντέκτιβ, το Υπουργείο Παιδείας με πρωτοστάτη τον Ανδρέα Λοβέρδο, ψάχνει να βρει τον υποκινητή των μαθητικών αντιδράσεων. Τα τελευταία 24ωρα περιδιαβαίνει τα κανάλια αναπαριστώντας τον Ηρακλή Πουαρό γυρεύοντας τo φυτίλι της οργής σε εξωσχολικούς, άλλοτε γενικά και αόριστα στα "κόμματα", άλλοτε υπονοώντας τη νεολαία της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η ηγεσία του Υπουργείου,

φτάνει μόνο να κοιτάξει το είδωλο της στον καθρέφτη, ώστε να βρει την αιτία για την "κάθοδο των μαθητών", οι οποίοι ενδεχομένως να αποτελέσουν το πιο εύφλεκτο υλικό στον χώρο της εκπαίδευσης που σιγοβράζει εδώ και καιρό.

Είναι αλήθεια πως πρέπει να διαβάσει κανείς δύο και τρεις φορές αυτά που άκουσε να λέει ο Ανδρέας Λοβέρδος για να κατανοήσει την τέχνη της εξαπάτησης μέσω της επικοινωνιακής χειραγώγησης του κοινού.

Αναφέρει ξεκάθαρα πως δεν είναι κατά των κινητοποιήσεων των μαθητών. Λέει πως ειναι δικαίωμά τους οι καταλήψεις, αλλά αν τις συνεχίσουν θα τιμωρηθούν! Με λίγα λόγια ο μάγος της επικοινωνίας υπενθυμίζει στους μαθητές "δεν έχω πρόβλημα που αντιδράτε, αρκεί να μην το κάνετε" καθώς «ούτε ώρα ούτε βδομάδα ούτε μέρα δεν θα χαθεί, και το Σάββατο και τα Χριστούγεννα και οι πενθήμερες εκδρομές θα χρησιμοποιηθούν για να καλυφθούν οι ώρες που χάνονται από τις καταλήψεις».

Δημοκρατικό δικαίωμα η κινητοποιήσεις λοιπόν, αλλά υπάρχει... προεδρικό διάταγμα για τις "χαμένες ώρες".

Ο Ανδρέας Λοβέρδος θυμίζει Ερντογάν

Στο περιθώριο των εργασιών του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας σε ερώτηση δημοσιογράφου για την σελίδα στο Facebook όπου οι μαθητές επικοινωνούν για τις κινητοποιήσεις τους ο Ανδρέας Λοβέρδος απάντησε: Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου επικοινώνησα με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και με τον κ. Μανώλη Σφακιανάκη και τους είπα ότι αν είναι μαθητική η σελίδα στο facebook έχει καλώς, είναι η χρησιμοποίηση της τεχνολογίας από μαθητές. Αν, όμως, είναι ένας άνθρωπος μίας άλλης ηλικίας που θέλει να καθορίσει την λειτουργία των σχολείων τότε υπάρχει πρόβλημα. Ζήτησα το σχετικό έλεγχο. Αυτό έγινε προς τον κ. Σφακιανάκη χθες το βράδυ και μετά την συζήτηση που είχαμε, σήμερα το πρωί προς την κα Κοτζαμάνη.

Λίγες ώρες μετά η σελίδα αυτή έπεσε. Η κίνηση αυτή είναι πρωτοφανής για τα ελληνικά δεδομένα, θυμίζοντας τα "διοικητικά μέτρα" της Εθνικής Αρχής Τηλεπικοινωνιών της Τουρκίας κατ'εντολήν Ερντογάν, όπου μπλόκαραν την πρόσβαση στο Twitter και στο Youtube.

Παναγιώτης ΚάτσικαςTags: Παναγιώτης ΚάτσικαςΑνδρέας Λοβέρδοςμαθητικές καταλήψειςμαθητικές κινητοποιήσεις Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα