Δύο νέα μεταπτυχιακά για τις γεωπεριβαλλοντικές επιστήμες

Tweet

Δύο νέα μεταπτυχιακά προγράμματα ξεκινούν στο ΤΕΙ Κρήτης και Πειραιά με ειδίκευση στις γεωπεριβαλλοντικές επιστήμες που θα δώσουν στους νέους τη δυνατότητα να δραστηριοποιηθούν ακαδημαϊκά και επαγγελματικά στο διεθνές περιβάλλον.

Το ένα πρόγραμμα θα γίνει από το

Τμήμα Mηχανικών Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Τ.Ε. του Τ.Ε.Ι. Κρήτης με τίτλο: «Γεωπεριβαλλοντικοί Πόροι και Κίνδυνοι Master in Geoenvironmental Resources and Risks» και το δεύτερο από το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Τ.Ε. του Τ.Ε.Ι. Πειραιά με τίτλο: «Διαχείριση και Ενεργειακή Βελτιστοποίηση Συστημάτων»

Τα δύο νέα μεταπτυχιακά προγράμματα θα δώσουν στους νέους τη δυνατότητα να δραστηριοποιηθούν ακαδημαϊκά και επαγγελματικά στο διεθνές περιβάλλον

Σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης εγκρίνεται από το ακαδημαϊκό έτος 2014?2015 η λειτουργία Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Master in Geoenvironmental Resources and Risks». Αντικείμενο του Π.Μ.Σ. είναι η παροχή υψηλού επιπέδου γνώσεων σε έναν έντονα διεπιστημονικό κλάδο, που συνδυάζει τις γεωπεριβαλλοντικές επιστήμες (γεωλογία, γεωφυσική, γεωχημεία και περιβαλλοντική χημεία) με τη φυσική, τη γεωτεχνολογία και την περιβαλλοντική μηχανική. Η βιώσιμη χρήση των γεωπεριβαλλοντικών πόρων και η άμβλυνση των προβλημάτων που συσχετίζεται με τη χρήση τους αποτελούν ζητήματα θεμελιώδους σημασίας για την ανθρωπότητα. Παράλληλα, η παρακολούθηση και μελέτη των γεωπεριβαλλοντικών καταστροφών είναι μείζονος σημασίας για την κοινωνία, τόσο για τις επιδράσεις που έχουν στον πληθυσμό όσο και για τις καταστροφές που προκαλούνται στις υποδομές αλλά και στη διαθεσιμότητα των φυσικών πόρων στο γεωπεριβάλλον.

Σκοπός του Π.Μ.Σ. είναι η εκπαίδευση και δημιουργία αποφοίτων υψηλού επιπέδου στον τομέα μελέτης των γεωπεριβαλλοντικών φυσικών πόρων και των φυσικών καταστροφών, με υψηλού επιπέδου διεπιστημονικό υπόβαθρο και ειδίκευση στις γεωπεριβαλλοντικές επιστήμες, εφοδιάζοντας τους φοιτητές με την απαραίτητη γνώση και εμπειρία και δίνοντάς τους τη δυνατότητα να δραστηριοποιηθούν ακαδημαϊκά και επαγγελματικά στο διεθνές περιβάλλον.

Κατηγορίες πτυχιούχων
Στο Π.Μ.Σ. γίνονται δεκτοί μετά από επιλογή πτυχιούχοι από όλα τα Τμήματα Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι. της ημεδαπής ή των ομοταγών αναγνωρισμένων ιδρυμάτων της αλλοδαπής που είναι συναφή με το ευρύτερο γνωστικό αντικείμενο της επιστήμης και τεχνολογίας του γεωπεριβάλλοντος και των φυσικών καταστροφών, όπως ενδεικτικά τα Τμήματα φυσικών πόρων και περιβάλλοντος, επιστήμης και τεχνολογίας περιβάλλοντος, γεωεπιστημών, ορυκτών πόρων, χημείας, φυσικής επιστήμης και τεχνολογίας υλικών, πολιτικών και τοπογράφων μηχανικών, μηχανικών γεωπληροφορικής, θετικών και τεχνολογικών επιστημών.

Χρονική διάρκεια
Η χρονική διάρκεια για την απονομή του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.) ορίζεται σε τέσσερα (4) εξάμηνα σπουδών, εκ των οποίων το τέταρτο διατίθεται για την εκπόνηση της μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας. Κατά τη διάρκεια των σπουδών, οι μεταπτυχιακοί φοιτητές υποχρεούνται σε παρακολούθηση και επιτυχή εξέταση μεταπτυχιακών μαθημάτων και σε εκπόνηση μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας.

Το Π.Μ.Σ. είναι πλήρους φοίτησης και οι μεταπτυχιακοί φοιτητές πρέπει να παρακολουθήσουν συνολικά δεκαπέντε (15) μαθήματα, εκ των οποίων δώδεκα (12) υποχρεωτικά μαθήματα και τρία (3) μαθήματα κατ' επιλογήν υποχρεωτικά. Κάθε μεταπτυχιακός φοιτητής υποχρεούται να παρακολουθήσει και να εξεταστεί επιτυχώς σε μαθήματα που αντιστοιχούν σε τριάντα (30) πιστωτικές μονάδες ανά εξάμηνο σπουδών. Κάθε μάθημα αντιστοιχεί σε (έξι) 6 πιστωτικές μονάδες. Επίσης, πρέπει να συγγράψουν μεταπτυχιακή διπλωματική εργασία, η οποία αντιστοιχεί σε τριάντα (30) πιστωτικές μονάδες. Για την απόκτηση Μ.Δ.Ε. απαιτούνται εκατόν είκοσι (120) πιστωτικές μονάδες. Η γλώσσα διδασκαλίας είναι η αγγλική. Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών θα λειτουργήσει στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Mηχανικών Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Τ.Ε. του Τ.Ε.Ι. Κρήτης με την υπάρχουσα υποδομή.

ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ:«Διαχείριση και Ενεργειακή Βελτιστοποίηση Συστημάτων»
Αντικείμενο του Π.Μ.Σ. είναι η παροχή υψηλού επιπέδου γνώσεων στις θεματικές περιοχές της διαχείρισης της ενέργειας και της βελτιστοποίησης των ενεργειακών συστημάτων. Σκοπός του Π.Μ.Σ. είναι η ανάδειξη επιστημονικά και τεχνολογικά καταρτισμένου δυναμικού, ικανού να συμβάλλει στην αξιοποίηση των νέων επιστημονικών και τεχνολογικών μεθόδων διαχείρισης ενεργειακών συστημάτων, στην ελαχιστοποίηση της κατανάλωσης ενέργειας, στην ορθολογική αξιοποίηση νέων πηγών ενέργειας και στην ευρύτερη εφαρμογή αυτοματισμών στη βιομηχανία και τον κτιριακό τομέα.

Κατηγορίες πτυχιούχων
Στο Π.Μ.Σ. γίνονται δεκτοί μετά από επιλογή πτυχιούχοι A.Ε.Ι. (Πανεπιστημίων/Πολυτεχνείων Τ.Ε.Ι.) της ημεδαπής ή ομοταγών αναγνωρισμένων ιδρυμάτων της αλλοδαπής τεχνολογικής και θετικής κατεύθυνσης. Το Π.Μ.Σ. είναι πλήρους φοίτησης. Η χρονική διάρκεια για την απονομή του Μ.Δ.Ε. ορίζεται σε τέσσερα (4) εξάμηνα σπουδών, εκ των οποίων το τέταρτο εξάμηνο διατίθεται για την εκπόνηση και την εξέταση της μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας.

Πρόγραμμα Μαθημάτων
Κατά τη διάρκεια των σπουδών οι μεταπτυχιακοί φοιτητές υποχρεούνται σε παρακολούθηση και επιτυχή εξέταση όλων των μεταπτυχιακών μαθημάτων και εκπόνηση μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας. Ο συνολικός αριθμός των μαθημάτων του προγράμματος που πρέπει να παρακολουθήσουν οι μεταπτυχιακοί φοιτητές ανέρχεται σε δεκαπέντε (15) υποχρεωτικά μαθήματα. Κάθε μάθημα αντιστοιχεί σε έξι (6) πιστωτικές μονάδες - ECTS. Κάθε φοιτητής υποχρεούται να παρακολουθήσει και να εξεταστεί επιτυχώς σε μαθήματα που αντιστοιχούν σε τριάντα (30) πιστωτικές μονάδες.

Αριθμός εεισακτέων
Ο αριθμός εισακτέων κατ' έτος στο πρόγραμμα ορίζεται κατ' ανώτατο όριο σε σαράντα (40) μεταπτυχιακούς φοιτητές. Επιπλέον του αριθμού των εισακτέων γίνονται δεκτοί και υπότροφοι. Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών θα λειτουργήσει στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Τ.Ε. του Τ.Ε.Ι. Πειραιά με την υπάρχουσα υλικοτεχνική υποδομή.

ΝΙΚΟΛΙΤΣΑ ΤΡΙΓΚΑ

ethnos.gr

Tags: μεταπτυχιακάΤΕΙ ΚρήτηςΤΕΙ Πειραιά Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα