Δύο συλλήψεις στην Κρήτη για το περίφημο "αέριο γέλιου"

Το πρόσφατο περιστατικό με τη νεαρή τουρίστρια από τη Βρετανία που νοσηλεύθηκε με μινιγγιτιδοκοκκική σηψαιμία στο ΠΑΓΝΗ, αρχικά είχε συνδεθεί με τις επιπτώσεις του αερίου του γέλιου, καθώς σύμφωνα με τις μαρτυρίες των φίλων της νεαρής γυναίκας, λίγο πριν να καταρρεύσει στο νυχτερινό κέντρο όπου διασκέδαζε με την παρέα της είχε εισπνεύσει αμπούλες με αέριο γέλιου.

Μπορεί στη συνέχεια να αποδείχθηκε ότι η 18χρονη Βρετανίδα κατέληξε νοσηλευόμενη από άλλη αιτία, ωστόσο οι αρχές και σε τοπικό επίπεδο έχουν κινητοποιηθεί για να

περιοριστεί και να εξαλειφθεί ει δυνατόν, το φαινόμενο της διακίνησης και χρήσης του εν λόγω αερίου.

Μια τέτοια επιχείρηση προληπτικού χαρακτήρα από την τοπική ΕΛ.ΑΣ. έγινε στη διάρκεια της νύχτας στη Χερσόνησο, με αποτέλεσμα δύο αλλοδαπές να καταλήξουν στα κρατητήρια.

Κατά τους αστυνομικούς ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν εντοπίστηκαν δύο Βρετανίδες, ηλικίας 20 χρόνων αμφότερες, οι οποίες είχαν στην κατοχή τους συνολικά 13 αμπούλες με αέριο γέλιου, τις οποίες ήταν έτοιμες να διαθέσουν προς πώληση σε θαμώνες νυχτερινών κέντρων.

Και οι δύο συνελήφθησαν και αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα Ηρακλείου, ενώ τα φιαλίδια με το επίμαχο αέριο κατασχέθηκαν.

Πηγή: cretapost

Ηράκλειο ΚρήτηςΧερσόνησοςΣύλληψηαέριο γέλιουΚρήτη
Keywords
Τυχαία Θέματα