Εκπαιδευτικοί σε απόγνωση: Ψάχνουν διέξοδο μέσω των αμοιβαίων μεταθέσεων

Τεράστιο ενδιαφέρον για τις αμοιβαίες μεταθέσεις δείχνουν οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προκειμένου να ξαναβρεθούν κοντά στα σπίτια τους.
Δικαίωμα αίτησης αμοιβαίας μετάθεσης θα έχουν και οι εκπαιδευτικοί που έχουν υποβάλει αίτηση κανονικής μετάθεσης και δεν θα ικανοποιηθεί

Ταυτόχρονα δάσκαλοι και καθηγητές ψάχνουν όλα τα «παραθυράκια» του νόμου για τις ειδικές κατηγορίες προσπαθώντας να πάρουν την πολυπόθητη μετάθεση, αφού και φέτος ο αριθμός των αιτήσεων που θα γίνει δεκτός δεν προβλέπεται να είναι

μεγάλος. Δικαίωμα αίτησης αμοιβαίας μετάθεσης θα έχουν και οι εκπαιδευτικοί που έχουν υποβάλει αίτηση κανονικής μετάθεσης και δεν θα ικανοποιηθεί. Δεν δικαιούνται αμοιβαίας μετάθεσης: α) οι χαρακτηριζόμενοι ως υπεράριθμοι και β) όσοι δεν υπηρετούν οργανικά σε σχολική μονάδα, αφού οι αμοιβαίες μεταθέσεις πραγματοποιούνται από σχολείο σε σχολείο.

Γενικότερα αίτηση αμοιβαίας μετάθεσης μπορούν να κάνουν οι εκπαιδευτικοί που πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

α) Να ανήκουν στον ίδιο κλάδο και να έχουν την ίδια ειδικότητα.

β) Να μην έχουν συμπληρώσει 25ετή πραγματική υπηρεσία μέχρι 31/9/2014.

γ) Να έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον δύο χρόνια υπηρεσίας μέχρι 31/9/2014 από τον διορισμό τους.

δ) Να έχουν υπηρετήσει έναν χρόνο στην οργανική τους θέση.

Ειδικές κατηγορίες

Οσον αφορά τις ειδικές κατηγορίες, αυτοί που έχουν προτεραιότητα στις μεταθέσεις, όπως αναφέρει ο αιρετός του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου (ΚΥΣΔΕ) Νεκτάριος Κορδής, είναι οι εξής:

• Οι εκπαιδευτικοί που έχουν τέσσερα ή περισσότερα άγαμα παιδιά, τα οποία δεν έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Στο σύνολο των παιδιών υπολογίζονται και όσα φοιτούν σε ανώτατες ή ανώτερες δημόσιες σχολές του εσωτερικού ή ισότιμες του εξωτερικού, εφόσον αυτά δεν έχουν υπερβεί το 25ο έτος της ηλικίας τους, δεν βρίσκονται στο τελευταίο εξάμηνο ή έτος σπουδών ή δεν φοιτούν για απόκτηση δεύτερου πτυχίου ή μεταπτυχιακού τίτλους. Ως ημερομηνία συμπλήρωσης του 18ου ή 25ου έτους της ηλικίας θεωρείται η 31η Δεκεμβρίου του έτους κατά το οποίο πραγματοποιούνται οι μεταθέσεις.

• Δάσκαλοι και καθηγητές που οι ίδιοι ή οι σύζυγοί τους πάσχουν από μεσογειακή αναιμία που χρήζει μεταγγίσεων, λευχαιμία, αιμορροφιλία, χρόνια νεφρική ανεπάρκεια σε στάδιο αιμοκάθαρσης, ΑΙDS και σκλήρυνση κατά πλάκας τετραπληγικής ή παραπληγικής μορφή, καρκίνο σε μεταστατικό στάδιο και νόσο του Crohn.

• Οσοι έχουν παιδιά τα οποία χρειάζονται ειδική θεραπευτική αγωγή ή εκπαίδευση και είναι τυφλά, κωφά ή βαρήκοα, αυτιστικά, σπαστικά πάσχουν από μεσογειακή αναιμία, που χρήζει μεταγγίσεων αίματος, λευχαιμία, αιμορροφιλία, χρόνια νεφρική ανεπάρκεια σε στάδιο αιμοκάθαρσης, ΑΙDS, σύνδρομο Dοwn και σκλήρυνση κατά πλάκας τετραπληγικής ή παραπληγικής μορφής, καρκίνο σε μεταστατικό στάδιο και νόσο του Crohn. Για την απόδειξη των λόγων αυτών απαιτείται βεβαίωση δευτεροβάθμιας υγειονομικής επιτροπής, στην οποία θα εκτίθεται και το ιστορικό της ασθένειας.

• Οι εκπαιδευτικοί που πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας προτάσσονται στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομίσθιων, αμέσως μετά τους υποψήφιους που είναι πολύτεκνοι εξ ιδίας οικογενείας ή πάσχουν από ομόζυγη μεσογειακή αναιμία. Η πρόταξη αυτή εφαρμόζεται και στις περιπτώσεις μεταθέσεων - αποσπάσεων και τοποθετήσεων των εκπαιδευτικών.

Πηγή: Νικολίτσα Τρίγκα - ΕΘΝΟΣ

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στο Carrefour και κέρδισε 200 ευρώ

Tags: αμοιβαίες μεταθέσεις
Keywords
Τυχαία Θέματα